Publicitat
Diners

L’atur cau un 7% en un any i es registra el millor gener des del 2008 a Sabadell

No ha estat fins al gener del 2019, que el nombre de desocupats ha tornat a xifres d’abans de la crisi

Un treballador en una empresa del metall de la ciutat / ÓSCAR ESPINOSA

Des del 2008 no hi havia un gener amb menys persones aturades a Sabadell. Aleshores, just abans de la crisi, les persones sense feina van ser 9.319. A partir d’aquell moment la tendència de l’atur el primer mes de l’any va ser de creixement.

No ha estat fins al gener del 2019, que el nombre de desocupats ha tornat a xifres d’abans de la crisi. Segons les dades que el Ministeri de Treball i Seguretat Social va fer públiques ahir, el mes passat  es van registrar 12.475 persones a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a Sabadell, 29 menys que el desembre del 2018 (-0,2%).

Des del punt de vista interanual, el mes passat van haver-hi 939 menys desocupat que el gener del 2008 (-7%).  En aquest sentit, aquest és el 66è mes en què l’atur cau de manera consecutiva en relació a l’any anterior.  Pel que fa a la comparació mensual, el nombre de desocupats queia també de forma consecutiva des del mes d’octubre a la ciutat.

Augment al Vallès i Catalunya

L’atur va augmentar en 342 persones al Vallès Occidental respecte el desembre del 2018. Al gener hi havia 49.872 persones sense feina. Cerdanyola del Vallès (+102), Ripollet (+83) i Sant Cugat del Vallès (+69) és on s’ha incrementat el nombre de desocupats. A banda de Sabadell, l’atur també ha caigut a Polinyà, Sentmenat i Palau-solità i Plegamans (-10).

A Catalunya, l’atur va augmentar en 5.469 persones durant el mes de gener respecte al desembre i el nombre de desocupats es va situar en 398.376 persones, xifra que representa un increment de l’1,39%. Es tracta de l’increment més gran en aquest mes des del 2015, quan aleshores va pujar en 6.821 (582.769). Respecte al mateix mes de l’any passat, la xifra d’aturats va caure un 5,79% (-24.490).

Publicitat
Comentaris
To Top