Ciutat

Rebuig unànime a la presumpta violació múltiple

S’han denunciat públicament les 757 agressions sexuals que es van denunciar durant l’any passat a Catalunya

Vista aèria de la concentració que ha tingut lloc avui en rebuig a la suposada violació múltiple / Victòria Rovira

“No és just tenir por pel simple fet de ser dones”, deia una de les manifestants que s’han aplegat avui a la Plaça Sant Roc. Sabadell s’ha encarat amb contundència amb la presumpta violació múltiple que va tenir lloc ahir diumenge a una fàbrica abandonada del barri de Can Feu. Unes 4.000 persones, segons dades de la Policia Municipal, al crit de “si toquen a una, ens toquen a totes”, han rebutjat els fets.

La concentració ha durat un quart d’hora i, entre proclames feministes com “cap agressió sense resposta”, s’han denunciat públicament les 757 agressions sexuals que es van denunciar durant l’any passat a Catalunya. “És molt greu que es produeixin cinc violacions al dia”, lamentava el manifest. Així mateix, s’ha condemnat “l’oportunisme feixista i l’odi racista que alguns col·lectius i partits polítics han utilitzat” per l’origen magrebí dels presumptes violadors.

Una de les pancartes a la concentració d’avui / Victòria Rovira

Representants de tots els partits polítics amb presència al ple municipal han acudit a la convocatòria que va fer ahir l’Ajuntament, coincidint amb la crida del col·lectiu feminista Justa Revolta i els CDR Sabadell. La regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz ha demanat solidaritat amb la víctima i el respecte a la privacitat a la víctima. També ha recordat que l’Ajuntament es presentarà com a acusació personal en aquest cas.

Comentaris
To Top