Ciutat

Els Mossos troben proves biològiques al lloc de l’agressió sexual

Els Mossos investiguen noves evidències al lloc dels fets. Els set detinguts passen a disposició judicial demà

La investigació de l’agressió sexual múltiple avança. Els Mossos d’Esquadra han trobat proves biològiques a la fàbrica ocupada del carrer Germans Farguell i estan procedint a la seva identificació en el marc de la investigació a càrrec del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han explicat al D.S. que les proves biològiques –que presumiblement podrien ser d’algun dels detinguts– s’haurien recollit tant al recinte fabril com en el cos de la mateixa víctima durant la seva inspecció a l’Hospital Parc Taulí. Les mostres hauran de servir per a poder identificar els autors de la violació múltiple del passat diumenge.

La policia catalana està treballant sobre el terreny i ha pres declaracions aquesta tarda en la mateixa seu policial de la carretera de Prats de Lluçanès amb l’objectiu de reconstruir els fets i determinar el grau d’implicació dels set detinguts.

L’entrada del complex fabril de Can Feu / ÓSCAR ESPINOSA

Qui és el setè detingut

La xifra d’investigats ha passat de sis a set, després d’una darrera detenció dels Mossos d’Esquadra ahir al vespre. Segons ha pogut saber aquest diari, es tracta d’un home de 24 anys i, com la resta d’investigats, és sense-sostre, d’origen magrebí i en una situació irregular.

Les darreres informacions apunten que aquest individu convivia a la fàbrica abandonada amb la resta d’investigats i d’altres persones. “Se sap que hi eren tots. Els dubtes són fins a quin punt hi van participar”, comenten fonts policials.

El cas, als Jutjats

La complexitat de la investigació, especialment pel nombre de persones suposadament implicades, ha implicat que els Mossos esgotin el termini de 72 hores per portar el cas a mans del jutge. Demà el cas arribarà a mans del Jutjat d’Instrucció número 2, on previsiblement es realitzarà una roda de reconeixement.

A primera hora, els detinguts seran traslladats als Jutjats per prestar declaració davant del jutge i allà es farà lectura de les primeres conclusions de l’atestat policial. El traspàs als Jutjats no implica que la investigació dels Mossos es doni per tancada: existeix la possibilitat que es realitzin noves detencions en els propers dies.

Què se sap de la nit

Dissabte al vespre. Com moltes joves, la víctima va sortir de festa per Sabadell. Durant la nit, la noia va ser assetjada repetidament per un dels presumptes autors de l’agressió sexual. Era l’avantsala del que vindria tot seguit: va ser traslladada fins a una fàbrica abandonada al barri de Can Feu, on va tenir lloc una agressió sexual múltiple. El grup hauria triat la fàbrica –sense llum, en estat molt decadent i on convivien amb altres sensesostre– per perpetrar la violació.

La víctima de la violació múltiple va anar a la fàbrica contra la seva voluntat

Són pocs els detalls que han transcendit sobre el camí fins al complex fabril, però el que ha declarat la víctima és que hi va anar contra la seva voluntat. “Tot apunta que no va arribar de manera voluntària”, han exposat les citades fonts. La víctima, que va prestar declaració el mateix diumenge davant la Policia Municipal, no va poder detallar els carrers per on va anar: “Segurament es deu al xoc posttraumàtic després de l’agressió”. 

Després del terrible episodi, la víctima va sortir de la fàbrica. Un cop fora, va rebre l’ajuda d’una parella que la va acompanyar fins a la seu de la Policia Municipal de Sabadell. La denúncia es va registrar a les 7.40 h. La víctima, que va patir la violència dels seus agressors, va ser traslladada posteriorment a l’Hospital Parc Taulí, on es va confirmar que l’agressió sexual s’havia consumat.

Comentaris
To Top