Publicitat
Ciutat

El jutge envia a presó només un dels presumptes autors materials de la violació múltiple

La víctima va declarar que temia que li passés alguna cosa pitjor del que li estava passant si es resistia

Fotografies: Lluís Franco

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell ha dictaminat presó provisional sense fiança per a un dels detinguts per l’agressió sexual del passat diumenge a Can Feu. Se l’identifica juntament amb un altre arrestat, que queda en llibertat provisional, com els suposats autors materials de la violació múltiple.

Segons ha pogut saber aquest diari de fonts judicials, dos dels detinguts seran traslladats a un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) per la seva situació irregular al país. Els altres quatre han quedat en llibertat amb càrrecs.

Set dels detinguts per l’agressió sexual d’una noia de 18 anys en una seu bancaria a Can Feu van passar dijous novament a disposició judicial. Els acusats van arribar poc abans de les 9 del matí als jutjats en una furgoneta dels Mossos d’Esquadra. Ahir va ser el segon dia de declaracions després que ahir el jutge prorrogués la detenció fins aquest matí.

El vuitè detingut, que es va entregar a la policia dimecres a la nit, ho farà avui. Es tractaria d’un germà dels set arrestats. L’individu va decidir entregar-se després de conèixer que els cossos policials el cercaven per la seva participació en els fets.

Alguns dels encausats que han sortit en llibertat provisional / LLUÍS FRANCO

Qui és M.A., enviat a presó

M.A. és l’únic dels set que ha estat enviat a presó de manera immediata. Se l’identifica com un dels presumptes autors de l’agressió sexual. Va ser identificat per la mateixa víctima en una de les rodes de reconeixement que s’han realitzat aquests dies en seu judicial.

Durant les declaracions, segons els autos que ha disposat D.S., s’han apreciat contradiccions en els relats que es va donar als Mossos d’Esquadra i els que va donar en seu judicial, i també entre víctima, testimonis i acusats.

El jutge considera que en el cas d’M.A. que existeix risc de fuga i a més ha considerat que no té residència legal, el que complica més la seva situació.

Per contra, la víctima no ha pogut identificar el segon dels presumptes autors materials del fet (J.B.) per qui el jutge ha dictaminat llibertat provisional. Té com a prohibició abandonar el territori nacional i que ha hagut d’entregar el seu passaport.

Publicitat

Tres violadors i un clima d’intimidació

Estava plorant, angoixada, atordida pel que li estava passant i va indicar que tenia por que li passés alguna cosa pitjor del que li estava passant si es resistia”. Aquest és un dels indicis inclosos en la interlocutòria del Jutjat d’Instrucció número 2, realitzada a partir de la declaració de la víctima de l’agressió sexual del passat diumenge, el resultat de la investigació policial –que segueix oberta–, les rodes de reconeixement i les declaracions de testimonis.

Segons la mateixa interlocutòria, la víctima hauria patit tres agressions sexuals per part de tres individus diferents durant la matinada de dissabte a diumenge, indici de la seva declaració inicial que el mateix jutge manté sobre la taula.

El clima d’intimidació, segons ha relatat la mateixa noia, va ser el que la obligar a mantenir relacions sexuals amb tres dels homes que es trobaven a l’antiga sucursal de la carretera de Terrassa.

Una sucursal bancària abandonada, l’escenari de la violació de diumenge

La víctima sempre ha insistit que va ser conduïda fins al local i que allà hi havia diverses persones, però que li va ser molt complicat distingir-les perquè el lloc estava fosc. No va poder-se fixar en les persones que ja hi eren ni va poder veure les seves cares, ni en aquell moment ni després.

El relat de la noia es considera “coherent i versemblant” el relat de la víctima, perquè no aprecia contradiccions en les diferents declaracions.

Un primer tocament

La víctima va ser assetjada durant la nit, segons el que va declarar, i a més va apuntar a un altre fet transcendental, que va tenir lloc quan es va acomiadar d’un amic seu amb qui havia sortit festa: va explicar que un dels individus li va fer un petó i “la va tocar per tot el cos” per acabar realitzant-li un tocament.

En declaració judicial, la víctima va indicar que aquest individu li va “introduir la mà per sota de la roba interior i li va introduir un dit a la zona vaginal”, ha recollit el jutge en la interlocutòria.

Els Mossos troben proves biològiques al lloc de l’agressió sexual

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top