Ciutat

Una sucursal bancària abandonada, l’escenari de la violació de diumenge

Una sucursal bancària, propera a la fàbrica on van ser detinguts sis dels pressumptes autors de l’agressió sexual, va ser la ubicació de la violació

Fotografies: Manel Camps

Una sucursal bancària, propera a la fàbrica on van ser detinguts sis dels pressumptes autors de l’agressió sexual de diumenge, va ser la ubicació de la violació múltiple. Segons han explicat fonts dels Mossos d’Esquadra a D.S., es tractaria d’una entitat ocupada en la qual es va detenir el setè dels investigats el dilluns al vespre.

L’immoble on pressumiblement hauria tingut lloc l’agressió està situat a la carretera de Terrassa i havia estat la seu d’un banc. Des de feia temps estava ocupat i es trobava en un estat molt decadent i amb condicions pèssimes de salubritat. Testimonis oculars apunten que hi havia hagut moviments darrerament en aquest espai. La presència dels ocupes havia generat problemes i una gran intranquilitat entre el professorat i l’alumnat de l’escola i institut Jaume Viladoms, que se situa just a tocar de l’espai.

El local consta de dos sales, en què hi ha una gran acumulació de deixalles i una forta pudor a orina. Hi ha un petit fogonet, on els ocupes cuinaven dins del mateix local, i també diversos matalassos dins d’una sala petita, que hauria estat la sala del director de l’entitat.

Els Mossos troben proves biològiques al lloc de l’agressió sexual

La investigació ha fet un gir a mida que els Mossos han reconstruit els fets amb la col·laboració de la víctima. La noia de Sabadell i de 18 anys, que patia un xoc posttraumàtic després de l’agressió, ha contribuït a refer la versió inicial atorgada en un primer atestat a la Policia Municipal, quan va assenyalar que hauria estat violada per almenys tres homes i en què es va assenyalar com a primer punt de referència de l’agressió sexual una fàbrica abandonada de la carretera dels Germans Farguell.

Fonts dels Mossos d’Esquadra han assegurat que hi ha una clara relació entre els dos espais: la fàbrica era el lloc on acostumaven a dormir, mentre que l’altre indret era com una sala de reunions en què es fèien trobades sovint. “Funcionava com una extensió de ‘l’habitatge’ que havien muntat a la fàbrica“, precisen les fonts.

La policia catalana ha recollit proves de tots els indrets investigats –també la fàbrica on vivien sis dels presumptes agressors–. Segons ha pogut saber el D.S., la investigació s’ha centrat de manera inicial en l’espai fabril del carrer Germans Farguell, tot i que després les primeres conclusions han portat al segon local. Els Mossos han elaborat unes primeres conclusions que s’han entregat als Jutjats de Sabadell, on aquest matí els detinguts han passat a disposició judicial.

Un dels agressors tenia ordre d’expulsió vigent

Un dels investigats tenia una ordre d’expulsió vigent, segons han explicat fonts de la defensa dels arrestats, que han indicat també que tenien un expedient d’estrangeria obert i un altre tenia antecedents per robatori amb força. Durant aquest matí han participat en rodes de reconeixement tots els investigats.

És una de les informacions que han trascendit aquest matí, quan els investigats per l’agressió sexual múltiple del passat diumenge han passat a disposició judicial aquest matí. Els set suposats autors de la violació a una fàbrica de Can Feu han arribat minuts abans de les 8 del matí als Jutjats de Sabadell, on hauran d’afrontar una declaració davant del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell.

Segons fonts dels Mossos, les conclusions de l’atestat policial es completaran amb una nova versió de la mateixa noia, que segurament haurà d’afrontar una roda de reconeixement per identificar els seus agressors.

Què sabem fins ara

Com moltes joves, la víctima va sortir de festa per Sabadell dissabte al vespre. Durant la nit, la noia va ser assetjada repetidament per un dels presumptes autors de l’agressió sexual. Era l’avantsala del que vindria tot seguit: va ser traslladada fins a la seu de l’entitat bancària abandonada. La víctima va declarar que hi va anar contra la seva voluntat, i no ha trascendit encara com va arribar fins al lloc ni com va conèixer els presumptes agressors.

Després del terrible episodi, va rebre l’ajuda d’una parella que la va acompanyar fins a la seu de la Policia Municipal de Sabadell. La denúncia es va registrar a les 7.40 h. La víctima, que va patir la violència dels seus agressors, va ser traslladada posteriorment a l’Hospital Parc Taulí, on es va confirmar mitjançant una inspecció que l’agressió sexual s’havia consumat.

Els presumptes autors són set homes, d’entre 21 i 53 anys, d’origen magrebí, amb situació irregular i que eren sense-sostre.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top