Publicitat
Vallès

La secretaria general de l'ajuntament de Cerdanyola es querella contra Carles Escolà

L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, aquest matí / ACN

La secretaria general de l’ajuntament de Cerdanyola del Vallès, Aurora Corral García, ha interposat una querella criminal per prevaricació contra l’alcalde del municipi, Carles Escolà. El motiu d’aquesta querella és l’obertura d’un expedient informatiu que va interposar l’Ajuntament contra Corral.

L’alcalde de Cerdanyola acusa a la secretaria de “manca de professionalitat i ètica”, i ha explicat que “ha abusat de la seva posició per intervenir en la política municipal”. “En reiterades ocasions ha emès informes desfavorables”, assegura Escolà, qui explica que ho va fer per perjudicar al govern municipal, i ha arribat a afectar econòmicament el consistori.

Un dels exemples que ha posat Escolà és el cas de Cerdanyola Aparca. Aquesta empresa de titularitat mixta (50% de l’Ajuntament i 50% de l’empresa Toro Construcciones) que gestionava aparcaments soterranis al centre de la ciutat, acumulava un deute important a l'inici de la legislatura. Després d’estudiar diferents solucions, el govern local va presentar al ple la opció de liquidar l’empresa. Totes les forces polítiques del consistori van votar a favor, però Corral va emetre un informe al qual advertia “d’eventuals il·lícits penals”, motiu pel qual es va paralitzar el procés.  Aquella causa que va arribar als tribunals, va quedar arxivada.

Segons explica l’alcalde de Cerdanyola, l’expedient “es va incoar al mes de maig de l’any 2018, un cop vam considerar esgotada qualsevol via per reconduir aquest problema que té l’Ajuntament, i a instància de la Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat, que és qui té competència per actuar”.

L’alcalde ha informat sobre aquesta situació aquest matí, en una roda de premsa a la que ha estat acompanyat per membres del govern local; l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; l’alcalde de Ripollet, José Mª Osuna; la diputada de la CUP, Maria Sirvent; la portaveu d’En Comú Podem, Elisenda Alamany, entre d’altres.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top