Publicitat
Ciutat

La Colla de Sabadell, protagonista de l’Està passant de TV3

La imatge de Quim Torra amb el paraigua punxant la barra de pa s’ha fet viral

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb un paraigua punxant un pa de pagès / VICTÒRIA ROVIRA

El programa de TV3 Està passant, presentat per Toni Soler, s’ha fet ressò de la imatge del cap de setmana: el president de la Generalitat, Quim Torra, agafant un paraigua punxant un pa de pagès. Torra va assistir diumenge a l’inici de la commemoració del centenari de la Colla de Sabadell, i en un moment de l’acte es va fotografiar amb els impulsors de la iniciativa imitant la icònica imatge que representa el grup d’intel·lectuals sabadellencs de principis del segle passat, encara que aleshores en comptes d’un paraigua era un bastó.

L’analista del programa Marc Giró ha explicat què va ser la Colla de Sabadell, ha recomanat visitar la ciutat en motiu de la commemoració i ha recomanat el llibre Vals de Francesc Trabal. Giró, però, també ha assegurat que “el prototip de ‘pijo’ de Catalunya està al centre de Sabadell”.

La imatge original a la que fa referència la fotografia d’aquest cap de setmana és del 1919. S’hi veu a Joan Oliver, a l’esquerra, i a Antoni Vila Arrufat, a la dreta, entre altres, pujant a la Font del Saüc des de Matadepera amb un ase carregat, en el que es considera la primera acció performativa de la Colla de Sabadell.

La Colla de Sabadell pujant a la Font del Saüc / CEDIDA

Per a commemorar el centenari del naixement de la Colla de Sabadell, la comissió promotora ha preparat diverses activitats. La iniciativa compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, que ha escollit aquesta efemèride com una de les que celebra enguany i el seu comissari és el periodista i escriptor Joan Safont.

Totes les activitats programades per celebrar el centenari de la Colla de Sabadell

Publicitat
Comentaris
To Top