Ciutat

Crida i ERC se sumen a la vaga; UpC no i Marisol Martínez tampoc

L'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

Els quatre regidors de la Crida per Sabadell faran vaga aquest 21 de febrer, i el partit se suma a la convocatòria de la vaga impulsada per la Intersindical – CSC. Així, segons ha pogut saber el D.S., l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, el regidor Lluís Perarnau i les regidores Glòria Rubio i Míriam Ferràndiz se sumen a la vaga general i es preveu la seva assistència a la manifestació d’aquest dijous a les 12h que anirà dels jutjats al Racó del Campanar.

També faran vaga els quatre regidors d’ERC, Juli Fernàndez, Gabriel Fernàndez, Montserrat Chacon i Xavier Guerrero.

Junts per Sabadell també ha mostrat el seu suport a la vaga. “Aturem el país en una #VagaGeneral per la defensa dels drets civils, polítics i socials, i perquè el dret a l’#AutodeterminacióNoÉsDelicte!”, ha piulat la formació, a través del seu canal de Twitter.

Unitat pel Canvi no farà vaga

D’altra banda, els quatre regidors d’Unitat pel Canvi (UpC), Joan Berlanga, Elena Hinojo, Ramon Vidal i Eduard Navarro, no faran vaga. Des d’aquest partit expliquen que “UpC és un espai de treball local on hi tenen cabuda persones de diferents sensibilitats sobre l’encaix de Catalunya i Espanya. Per tant, UpC no trasllada una postura als seus regidors en aquest tema”. I afegeixen que “els regidors d’UpC entenen que aquest dijous no s’ha d’aturar l’activitat municipal”.

Unitat pel Canvi explica que “per exemple, alguns regidors no treballen el 6 de desembre i els d’UpC sí. Entenem que la gestió de la ciutat i les seves necessitats tenen un grau d’exigència que no permeten aturar l’activitat. En aquesta i d’altres ocasions; per exemple, és freqüent que treballin també diumenges i festius”.

Marisol Martínez: “No entenc que nosaltres deixem les funcions durant un dia, jo no ho faré”

Per la seva part, la tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament, Marisol Martínez, de Guanyem Sabadell, ha explicat al D.S. que no farà vaga. Martínez ha explicat que “com a càrrec públic no entenc que nosaltres deixem les funcions durant un dia, jo no ho faré”. Martínez ha afegit que “un alcalde o un tinent d’alcalde ho és tots els dies de l’any les 24 hores. Què vol dir fer vaga per nosaltres? Aquest dimecres seguiré sent tinenta d’alcalde; si algun regidor ha demanat que per aquest dia se li retirin les competències ho desconec, perquè això realment és fer vaga i la resta és un posicionament polític”.

La regidora ha explicat que “condemno la situació” per una qüestió humanitària i que coincideix amb la reivindicació perquè reclama que es mantingui la presumpció d’innocència sobre els presos independentistes.

A hores d’ara no se sap què farà l’altre regidor de Guanyem, Miquel Soler, ja que el partit no ha emès una directriu el cap línia.

Tot el que has de saber sobre la vaga general d’aquest 21-F

Comentaris
To Top