Ciutat

Les 5 claus del ple d’aquest mes de febrer

El ple, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

Aquest 28 de febrer, últim dijous del mes, hi ha ple municipal, que com sempre començarà a les 17h i es podrà seguir en directe al mateix consistori, en vídeo a través d’Internet o via Ràdio Sabadell. En aquest cas hi haurà diferents temes que destacaran i els resumim a continuació.

  • La Síndica presenta la memòria del 2018

L’ordre del dia del ple comença amb la presentació de la memòria d’activitats de la Síndica Municipal de Greuges, Eva Abellan. Explicarà quines van ser les principals queixes de la ciutadania l’any passat i quines actuacions d’ofici va fer, així com quins reptes té per aquest 2019.

La Síndica de Sabadell, Eva Abellan / LLUÍS FRANCO

  • El nomenclàtor torna al ple

El debat sobre els noms dels carrers de Sabadell tornarà a centrar el debat aquest dijous. L’Associació Sabadell per la República presenta una moció en què proposa retirar de la via pública 12 noms vinculats a la dictadura de Primo de Rivera, al franquisme i l’esclavisme. Es tornarà a discutir sobre la idonietat de tenir un nom dedicat a Antoni Llonch, a qui el ple ja va rebutjar treure-li la plaça, amb el govern dividit en la seva votació. Els altres noms que proposa retirar l’associació són: Josep Maria Marcet Coll, Feliu Pla i Formosa, Alfons Sala i Argemí, Esteve M. Relat i Corominas, Josep Comas i Comadran, Francesc Mutlló i Noguera, Josep Maria Arnella i Gallego, Miquel Arimon i Marcé, Antoni Cusidó i Cañellas, Antonio López y López i Joan Güell i Ferrer.

  • Amazon centrarà en debat sobre la mobilitat a Can Roqueta

El PSC presenta una moció perquè l’Ajuntament lideri la cerca de solucions als problemes de mobilitat que creuen que es podrien originar de l’arribada d’Amazon a Barberà, en un solar a tocar del polígon industrial de Can Roqueta. Sobre aquesta qüestió l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, va explicar aquest dimecres en la roda premsa prèvia al ple que en la sessió plenaria es donarien més detalls dels plans de l’Ajuntament per a aquesta qüestió. Tot i així, com també va explicar Serracant, la prioritat del govern és millorar el transport públic de la zona i les carreteres de Castellar i Santa Perpètua.

Maties Serracant, a Damià Calvet: “el govern local és absolutament contrari al Quart Cinturó”

  • La construcció de la residència pública, a debat

Els socialistes, acompanyats de Ciutadans i PP, presentaran una altra moció al ple. En aquest cas, però, reclamen que el conveni de l’Ajuntament amb la Generalitat que encara no s’ha signat i ha de marcar les obligacions de cada part, el signi el proper govern local, ja que en tres mesos hi ha eleccions municipals: el 26 de maig.

A part d’una mirada crítica sobre l’acord al que s’ha arribat per a la construcció de la residència -no sobre el fet que sigui necessària- de PSC, PP i Ciutadans, des del govern local Unitat pel Canvi també ha mostrat les seves diferències. En un comunicat, UpC va lamentar que la Generalitat no s’hagi fet càrrec del pagament “integral” de la residència, que tot i ser de la seva competència pagarà l’Ajuntament i el govern català es farà càrrec de 98 de les 102 places de residència públiques i de les 25 que tindrà de centre de dia.

L’oposició reacciona sobre l’acord per la residència pública

  • Manifestació pel tancament del servei d’oncologia pediàtrica

A les 18h la Taula Social d’Entitats de la Comarca del Vallès ha convocat una manifestació contra el trasllat del servei d’oncologia pediàtrica del Taulí cap a l’hospital Vall d’Hebron. Sortirà de l’hospital sabadellenc i els organitzadors volen fer sentir les seves reivindicacions al ple, de manera que arribaran fins a la plaça de Sant Roc, a les portes de l’Ajuntament. Maties Serracant va avançar aquest dimecres que no preveu aturar el ple per sumar-s’hi.

Es preveu que a la manifestació s’hi sumin partits polítics i sindicats.

Convocada una manifestació en contra del tancament del servei d’oncologia infantil del Taulí

Comentaris
To Top