Ciutat

Dia de la Dona: 11 sabadellenques que ens inspiren

El Dia Internacional de la Dona ens convida a fer un exercici de record d’aquestes vides excepcionals

/ GUILLERMO ALTARRIBA
[Text: Pilar Armengol // Il·lustracions: Guillermo Altarriba]

La celebració del Dia Internacional de la Dona ens convida a fer un exercici introspectiu de record a aquelles dones sabadellenques que van deixar la seva empremta a la història local. Dones amb caràcter sòlid, lluitadores, cultes i que el pas del temps ha anat desdibuixant la seva figura i han caigut en l’oblit. Aquestes dones no sempre van ser ben rebudes a la seva època, fins i tot per les mateixes dones.

Escriptores i literàries com les germanes Forrellad; promotores de la pedagogia moderna com Dolors Miralles i Dolors Vinyes; o combatives com Balbina Sanllehy i Teresa Claramunt. I moltes més que no figuren en cap llista però que van contribuir a la lluita social i política pels drets de la dona. Sovint ens emmirallem amb els grans personatges femenins que ens arriben a través de la història universal, i no ens fixem en el gran tresor local.

Aquests són només alguns dels noms que hem rescatat de totes les dones sabadellenques que van apostar per una vida no convencional a favor de les dones.

(Fes click a sobre les il·lustracions per descobrir les biografies d’aquestes dones excepcionals)

Comentaris
To Top