Ciutat

El fugit per la violació podria haver escapat a l’estranger

El jutge, però, no ha activat cap ordre internacional ni europea. Els dos detinguts al CIE surten en llibertat

Imatge de l'interior de la nau ocupada on es va produir la violació / M.C.

El suposat violador fugit de la justícia, Khalid Oukhlifa, podria haver marxat a l’estranger. Segons ha pogut saber D.S., els Mossos treballen amb la possibilitat que l’individu, de 22 anys i d’origen marroquí, hagi marxat del territori espanyol.

No es coneix la ubicació d’Oukhlifa des del passat 22 de febrer, quan l’encausat per la violació múltiple de Can Feu no es va presentar a la cita setmanal als jutjats de Sabadell. L’individu segueix en parador desconegut i està sent cercat per la policia catalana, que treballa ara per ara amb diferents possibilitats.

Crítiques de la família de la víctima de la violació pel fugit de la justícia: “La nostra filla no pot sortir de casa”

Fugit o amagat

El cos policial es planteja la fugida a l’estranger de l’individu mitjançant l’ajuda de tercers, tenint en compte que el suposat violador no té recursos propis. Segons fonts policials, l’absència de fronteres interiors a la UE contribueix a la suposició que hagi sortit de l’Estat espanyol.

Els indicis no són suficients per al titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, que rebutja emetre una ordre europea o internacional de detenció. Fonts del TSJC han apuntat al D.S. que el magistrat no farà cap pas sense que abans s’aporti una “certesa” per part dels cossos policials.

En recerca i captura un dels acusats per la violació múltiple de Can Feu

Els Mossos l’han cercat també en el seu entorn més proper. Després de l’emissió de l’ordre de cerca i captura per part del jutge, la policia va provar de localitzar-lo en un “indret habitual” de l’investigat, on van trobar altres encausats, però no el mateix Oukhlifa. Posteriorment, segons ha pogut saber aquest diari, els Mossos han estudiat la possibilitat que es trobi amb algú conegut, que l’estaria ajudant a amagar-se. En aquest sentit, els Mossos han realitzat una “vigilància activa” del seu entorn més immediat, fins ara sense èxit.

Sis de vuit en llibertat

Al marge de la situació incerta d’Oukhlifa, en les darreres hores hi ha hagut novetats respecte a dos dels investigats, que es trobaven en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE). Fonts judicials han apuntat que ambdós individus –en una situació irregular a l’Estat espanyol– han quedat en llibertat amb càrrecs. El motiu és que, en el transcurs del procés judicial, no podran sortir del país i per tant no es podrà tramitar l’expedient d’expulsió que recau sobre ells.

Comentaris
To Top