ESPORTS

El Sabadell cau a Teruel i s’acosta més a la zona de perill (2-0)

El conjunt arlequinat no reacciona i encaixa la sisena derrota consecutiva fora

Edgar en una acció d'atac. La pólvora, un cop més, mullada/Lluís Franco

El Sabadell no aixeca el cap. A La Pinilla encaixa la seva sisena derrota consecutiva fora de casa amb l’afegit de perdre l’avantatge de l’average particular amb un rival directe com el Teruel. Dues badades defensives penalitzen al màxim a un equip arlequinat impotent en atac que ja es veu de ple en el fang de la permanència.

S’ha confirmat el canvi tàctic que s’intuïa durant la setmana per trobar la consistència defensiva que s’havia negat als cinc últims partits lluny de la Creu Alta. Kiko Ramírez ha apostat per una línia de cinc amb tres centrals (Migue, Pajarero i Nico) i dos homes més de tarannà defensiu per davant, Ángel Martínez i Pedro Capó. Però la gran sorpresa ha estat a la porteria, amb la titularitat de Romans Carrillo en detriment de Roberto. El porter d’origen letó no jugava des de l’última jornada de la lliga passada davant el Lleida a la Creu Alta i allò va tenir més un significat de premi a la seva constància. Aquesta vegada ha estat una decisió tècnica en tota regla. Kiko ha apostat fort amb el relleu sota pals.

En els primers minuts, el Sabadell ha aconseguit el seu objectiu. No deixava espais i el Teruel tocava molt lluny de l’àrea arlequinada, sense fer mal. Però un cop més, una acció aïllada ha penalitzat al màxim al conjunt de Kiko Ramírez. Una pèrdua de pilota al mig del camp, una falta de contundència de Migue i la mitja sortida de Romans han permès Becerra arribar amb avantatge i anotar l’1-0 amb una vaselina.

Un escenari totalment inesperat que trencava tot l’esquema preparat per Kiko Ramírez. Almenys, l’equip arlequinat no s’ha enfonsat amb el cop i ha intentat reaccionar. Però amb l’habitual falta de pólvora. Només algunes accions individuals del jove Pol Ballesteros han creat sensació de perill. Edgar, una altra de les novetats, tampoc ha estat encertat tot i la seva lluita constant. La millor opció per igualar ha arribat en el minut 40 a pilota parada. Un llançament de cantonada l’ha connectat de cap Ángel Martínez i la pilota ha sortit fora després de fregar el travesser. Un símptoma esperançador.

Calia tenir continuïtat a la segona part. El Sabadell ha sortit amb empenta. Una falta prop de l’àrea executada per Edgar ha sortit fora molt a prop del pal esquerre. El domini arlequinat s’ha accentuat, però sense pólvora i una altra jugada desafortunada en defensa ha tingut nefastes conseqüències. La defensa ha estat incapaç d’allunyar una pilota aparentment sense perill. El xut de Becerra l’ha rebutjat en curt Romans i Ortí, a plaer, ha empès la pilota a la xarxa. Dues rematades locals entre pals, dos gols. La tònica de molts partits aquesta temporada.

El 2-0 que ha fet molt de mal al Sabadell. Ja estaven sobre el camp Arturo -que hi ha malbarat una bona opció davant el porter Valera- i Adri Cuevas per intentar redreçar el rumb. Però el Teruel s’ha col·locat bé i ja no ha donat opcions a la sorpresa. S’ha consumat l’enèsima desfeta fora de casa i amb el descens a tocar, el Sabadell haurà de donar la talla a la Creu Alta. Diumenge arriba un Cornellà que lluita pel playoff en un partit ja quasi dramàtic.

FITXA TÈCNICA

Teruel: Valera; De la Mata, Aspas, Cabetas, Txiki, Ronald, Diego Peláez (Peñaloza m. 62), Bikoro, Becerra (Ainoza, m. 81), Dieste i Ortí (Gabri, m. 85).

Sabadell: Romans; Óscar Rubio, Migue, Pajarero, Josu (Cobo, m. 82), Nico, Pol, Pedro Capó (Adri Cuevas, m. 69), Edgar, Ángel Martínez (Arturo, m. 61) i Néstor.

Àrbitre: Igor Garcés Bargada, Comitè navarrès. Grogues: Cabetas, Ronald, Bikoro, Orti; Nico, Migue.

Gols: 1-0, min. 16: Becerra; 2-0, min. 64: Ortí.

Incidències: La Pinilla. Uns 1.200 espectadors amb presència de seguidors sabadellencs.

Pots seguir les reaccions del tècnic i vestidors en aquest enllaç

Comentaris
To Top