Ciutat

Cs i PP exigeixen treure llaços grocs i pancartes pels presos per la campanya del 28A

El Partit Popular presenta una queixa formal a la Junta Electoral de Sabadell en la qual demana retirar els símbols partidistes de l’Ajuntament

D.S.

El Partit Popular i Ciutadans han presentat una queixa formal a la Junta Electoral de Sabadell en la qual demanen retirar els símbols partidistes de l’Ajuntament. Davant la proximitat de les eleccions generals del 26 d’abril, els populars d’Esteban Gesa i Ciutadans d’Adrián Hernández consideren que la presència de llaços grocs i pancartes a favor dels polítics independentistes empresonats va en contra de la neutralitat institucional.

Els populars demanen a la Junta Electoral que forci a l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, a retirar “immediatament” parcartes amb contingut polític “partidista”, llaços grocs de qualsevol dependència municipal, sigui el mateix Ajuntament o qualsevol entitat o empresa pública vinculada. “Serracant ho ha de fer. Si no serà un col·leccionista d’imputacions“, ha exposat Gesa a aquest diari, des d’on ha demanat acabar amb la “vergonya” que suposa “tenir tots els edificis com els dona la gana”.

El popular considera que Sabadell no és una ciutat independentista i que l’alcalde “i els seus còmplices” no poden permetre l’exhibició d’aquest tipus de símbols, sobre els que també afirma: “Espero que no els hagin pagat amb diners públics perquè s’hauria d’afegir una altra querella més per prevaricació…”.

Per la seva banda, Ciutadans considera que el govern municipal està utilitzant els edificis com “un instrument de propaganda política al servei dels separatistes”. De fet, el seu portaveu, Adrián Hernández, ja va exigir en la darrera Junta per Portaveus que retirés la simbologia, però denuncien que no hi ha hagut resposta per part del l’alcalde.

/ ÓSCAR ESPINOSA

Els símbols en qüestió

Gesa ha fet el requeriment formal davant la Junta avui, el dia després que la Junta Electoral Central hagi admès una petició de Ciutadans que exigia a la Generalitat de Catalunya eliminar tots els elements “ideològics i partidistes” dels edificis públics.

En el text, els populars consideren que l’Ajuntament exhibeix una “determinada ideologia” en defensa que l’alliberament del polítics independentistes empresonats, qüestió que els de Gesa creuen que vulnera clarament el principi de neutralitat de les institucions públiques. En concret, el PP critica la presència de la pancarta dels “presos polítics” a l’Ajuntament, així com els llaços grocs de l’Ateneu i del Casal Pere Quart.

Gesa recorda que la Junta Electoral s’ha expressat en diverses ocasions a favor d’eliminar símbols considerats partidistes, com els llaços grocs, les pancartes a favor dels presos, entre d’altres, tant dels ajuntaments com de les dependències municipals i de la via pública.

Comentaris
To Top