ESPORTS

Calzada lliga els nous inversors a la permanència del Sabadell a Segona B

Esteve Calzada durant la seva compareixença a l'Estadi/Ll. Franco

Primera fase de l’ampliació de capital (900 mil euros) completada, situació institucional i accionarial estabilitzada, supervivència econòmica complicada fins a final de temporada i entrada de nous inversors condicionada a la continuïtat a Segona B. Aquest podria ser el resum dels eixos bàsics de la compareixença del president del Consell d’Administració del Centre d’Esports, Esteve Calzada, en un moment clau per l’entitat, tant de present com de futur.

D’entrada, ha donat per tancada l’ampliació de 900 mil euros acordada en l’anterior Junta Extraordinària d’accionistes, un pas clau per posar en marxa l’operació-acordió. Un total de 893 mil euros provinent del Grup Sabarcat que controla el mateix Calzada. Per tant, ara controla el 81,18 per cent del capital social. Com a part residual queden el grup Viacron representant per l’expresident Antoni Reguant amb un 11 per cent; la Fundació de l’Esport amb un 3,3 i un 3,4 de petits accionistes. Calzada també va matisar que sobre la possible impugnació que va plantejar Reguant, “hem parlat i no hi ha motius i ha quedat desestimat. Tots volem el millor pel Centre d’Esports”.

El president arlequinat ha insistit que el principal escull durant aquests quasi dos anys que estan al capdavant del club ha estat la inseguretat institucional. “De fet, hem estat finançant el club sense poder fer valdre el lideratge accionarial i exposat a tota mena de riscos”. Ha subratllat que han invertit 1.747.900 euros en aquest projecte i ara ja no poden fer més. Ha agraït la comprensió d’alguns creditors i empreses i ha admès que “aquest mes de març només hem pogut pagar la meitat de la nòmina als jugadors. Hem anat de cara i ells ho han entès perfectament. La prioritat és complir el conveni de creditors perquè el club pugui sobreviure”.

Nous inversors

Per això és fonamental l’entrada de nous inversors i en aquest sentit, Calzada s’ha mostrat molt optimista. “Fins ara hem contactat amb 53 organitzacions, totes de fora de Sabadell: de l’estat espanyol i l’estranger. Però no hem pogut concretar cap acord pel nostre problema institucional. Ara la situació ha canviat i tenim converses més que avançades amb inversors que ens han promès una important solidesa econòmica, per pensar en un projecte potent de cara al futur”.

Aquesta via, però, té una condició clau: la continuïtat en la categoria. “La viabilitat passa per la permanència i tots en som conscients. Per això mantenim trobades amb els jugadors i tècnics i demanem el suport de l’afició. No estem en un format d’histèria col·lectiva, però cal reconduir la situació esportiva i aconseguir com més aviat millor la permanència”.

Preguntat si el club estaria en venda, Calzada ha assenyalat que “l’escenari ideal és que vingui un inversor potent que dipositi la confiança en nosaltres per dirigir la gestió del club. De moment, aquesta sintonia existeix. Però si un dia ve algú amb un projecte que veiem prou important i sòlid i ens diu que marxem, no posarem cap inconvenient. No es pot descartar res. De totes maneres, hauria de reunir unes garanties pensant sempre en el club”.

Calzada també s’ha lamentat d’aspectes que no han sortit com ell i el seu grup esperaven. Començant per la marxa esportiva de l’equip. “Aquest any tenim un pressupost per estar en la zona alta i estem a la zona baixa”. També lamenta l’escassa assistència a l’Estadi. “Malgrat tenir el millor nombre de socis de pagament, no aconseguim la resposta necessària”. Li sap molt greu també “no poder complir amb tots els compromisos econòmics del club, com filial, femení i empreses, però la prioritat, insisteixo, és fer front el conveni de creditors per la supervivència de l’entitat. És un miracle que el club encara estigui viu”.

En l’apartat d’agraïments, ha personalitzat en Bruno Batlle, Anna Navés i Albert Ramos la feina que s’està fent en diferents àmbits del club. “I quedi clar que les persones del meu grup ho fan sense rebre cap remuneració extra”. Com a punt final, demana el suport de l’afició en les pròximes 10 finals, començant pel partit del diumenge contra el Cornellà.

Comentaris
To Top