Oci i cultura

Música alternativa per a celebrar el 18è aniversari del casal Can Capablanca

Artistes durant la marató de concerts / CEDIDA

La cantant Bren inicia la marató de concerts del 18è aniversari del casal Can Capablanca. Sota el sol de la plaça de Can Feu a Gràcia, s’apropen els primers assistents i encuriosits a escoltar la música de l’artista. En aquest cas, es tracta de rap feminista. Darrere de l’escenari onegen les banderes que representen els principis ideològics del casal Can Capablanca: la lluita feminista, el catalanisme i l’independentisme.

A un costat de la plaça, els locutors del programa Pim Pam Pum retransmeten el concert en directe celebrant també, els deu anys de programa de ràdio. Tres-cents programes després, el projecte continua mantenint la tònica reivindicativa i combativa del primer dia. Es declaren una ràdio anticapitalista que no està subjecte a cap subvenció pública. Dos dels locutors del programa Ismael i Pau expliquen que es tracta d’un projecte “autogestionat” que vol enviar un “missatge social al públic” tal com fa el mateix casal.

Aquest seria cas de la Bren però també de tots els artistes que col·laboren en els concerts: Erratik, Apatxe, Penkas, Biosbardos, Brimo, Morapio o Resilència entre d’altres. Alguns d’aquests artistes han tingut l’oportunitat de fer-se conèixer a través del programa de ràdio i avui els hi volen tornar el favor cantant per a tots els assistents. Amb la música de fons, cada cop són més les persones que es prenen el temps d’escoltar els missatges reivindicatius de les cançons amb una beguda a la mà fent temps pel dinar popular previst durant la jornada.

Les celebracions però no acaben amb la marató de concerts. Aquestes continuaran amb una calçotada prevista pel pròxim 23 de març que acabarà posant punt final al 18è aniversari del casal Can Capablanca i als 300 programes del Pim Pam Pum.

Comentaris
To Top