Ciutat

Les famílies de La Trama es concentren al crit de “Som 29, entrem 29!”

No pudem daja 4 familias al care“. Malgrat l’ortografia, aquest cartell resumeix l’esperit de la concentració reivindicativa que ocupava aquest vespre el carrer davant l’escola La Trama: pares, mares i fills es reunien per reclamar a l’Ajuntament i al departament d’Educació una solució a la seva inseguretat. 29 famílies amb nens i nenes escolaritzades a l’escola tenen fills que el curs vinent han de començar P3, però Educació només té previstes 25 places. Quatre d’elles, doncs, es veurien abocades a buscar altres centres.

Aquest matí el director dels Serveis Territorials del departament d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, apuntava que a una situació excepcional com aquesta, estaven “disposats a incrementar la ràtio d’alumnes i destinar-hi els recursos necessaris”. Tot i això, els pares i mares reunits no es mostraven especialment segurs. “Estem una mica igual, perquè més enllà de declaracions d’intencions no hi ha res oficial”, comenta l’Elisabet, mentre una altra mare -l’Olga- destaca que no es pot fer cas de res del que es digui si no hi ha res més que paraules.

Un moment de la concentració de famílies davant l’escola La Trama / LLUÍS FRANCO

Amb aquest esperit, adults i petits s’unien en un mateix càntic: “Som 29, entrem 29!”, tot i que els nens i nenes ràpidament l’han transformat en “Som 29, la clara d’ou!”. “Això és el que passa quan deixes en mans de nens de sis anys la manifestació!”, apunta -divertida- l’Olga. Com deixava palès el missatge inicial, els germans dels 29 nens que volen entrar a P3 són els autors de les pancartes. Ahir, l’Elisabet els va coordinar i van anar als Jardinets de Gràcia a preparar els missatges. Tot i la incertesa, però, l’ambient és festiu, i en general l’optimisme envaeix els pares i mares concentrats.

Publicitat
Comentaris
To Top