Oci i cultura

El còmic ‘Hellboy’ celebra 25 anys: així el veuen els artistes de Sabadell

Una il·lustració del sabadellenc Abel Carrasco que representa Hellboy barallant contra un monstre

Hi ha pocs creadors amb la capacitat d’aglutinar tantes idees esbojarrades a una sola història com el nord-americà Mike Mignola, però encara en són menys els qui poden fer-ho amb un resultat al mateix temps divertit, fascinant i coherent. En aquest sentit, el còmic Hellboy -i la resta de sèries que han aparegut ambientades al mateix univers- és una meravellosa excepció que avui celebra el seu 25è aniversari.

Fa un quart de segle, el 23 de març de 1994, Dark Horse Comics va publicar als Estats Units el primer número de Hellboy: Llavor de Destrucció #1. Va ser aleshores quan els lectors van entrar en contacte amb aquest dimoni que -malgrat ser vermell i tenir tant potes de cabra com banyes- té bon cor i treballa per a l’Agència per a la Recerca i Defensa Paranormal.

Una il·lustració de Hellboy feta pel seu creador, el nord-americà Mike Mignola

A les seves històries, Hellboy s’ha trobat amb ocultistes nazis, mags del passat, robots reanimats, horrors còsmics i moltes, moltes llegendes d’arreu del món, portades al present gràcies a l’estil minimalista i obscur de Mignola. El personatge ha inspirat un culte entre els fans del còmic i és un dels més representats per artistes i dibuixants des que va aparèixer.

Ara, amb una nova pel·lícula del personatge a punt d’estrenar-se i amb una nova edició per part de Norma Editorial de la primera grapa de Hellboy, és un bon moment per veure com han interpretat aquest personatge els il·lustradors de Sabadell:

Els autors d’aquestes il·lustracions són, per ordre: Abel Carrasco, Josan Gonzàlez (Deathburger), David Navarro, Marta García (Martuka)Perditah Byrnison, Roger Pérez, Pau Manzano, Tomás Morón, Roger Vidal i Oriol Hernández.

La botiga Sabadell Còmics, per cert, crida els fans a celebrar el Hellboy Day amb un 5% de descompte en tots els còmics de Hellboy. També anuncien que repartiran pòsters exclusius i “algun regalet més que mantindrem en secret fins l’últim moment”.

Comentaris
To Top