Publicitat
Oci i cultura

Dos projectes audiovisuals de la UPF amb essència sabadellenca engeguen un Verkami

[GUILLERMO ALTARRIBA / JAUME MAS ROMA]

Dos projectes audiovisuals de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han engegat Verkami -micromecenatge- per tal de poder-los tirar endavant.

Es tracta de 'On hold', un curtmetratge que tracta l'ansietat i el malestar, i 'Blanc trencat' una sèrie que parla sobre els 'wedding planners' i el seu món que potser no és tant feliç com es planteja.

Els dos projectes tenen representació sabadellenca, per una banda, 'On hold' compta amb Carla Jiménez a la direcció de fotografia, i 'Blanc trencat' amb Maria Albuquerque a la producció i ajudant de direcció.

'ON HOLD'

Es tracta d’un projecte de final de grau que volen tirar endavant a través d’un Verkami que busca reunir 2.500 euros per poder realitzar el projecte. Segons explica Carla Jiménez, van escollir finançar-se per micromecenatge perquè ho veien com la millor opció.

“És un curt molt formal en aspectes tècnics i és poc probable que hi hagi marques que s’interessin per promocionar aquest tipus de curt”, explica la sabadellenca.

El projecte, a banda de Jiménez, també compta amb Adrià Freijo i Naomi Urquizu a la codirecció

Els tres joves han apostat per un curt experimental que busca explicar el malestar i l’ansietat a través d’aspectes com la fotografia, la composició, el muntatge el so i la il·luminació. “Ho hem vist com una oportunitat per posar-nos a prova i portar al límit les nostres capacitats”, assegura la directora de fotografia. Expliquen que han posat molt èmfasi en els aspectes formals i que ho estan tractant amb molta atenció i cura. Jugant amb llums i ombres, amb les textures i amb la composició de les escenes volen portar a l’espectador al seu terreny.

L’actriu Júlia Ventura funciona com a “contrapunt”. “Ella ha de lluitar contra el malestar i el mateix edifici, un espai que és la seva zona de confort, però també el que l’atrapa i l’engabia”, explica Jiménez. Un edifici i un espai, que precisament és a Sabadell. “Ens van deixar l’espai a Sabadell, tot i que no és fàcil perquè gran part de l’equip és de fora”, explica Jiménez.

El Verkami de moment està a gairebé el 50% després de poc més d’un mes des que el van començar. L’equip té previst començar el rodatge el 13 d’abril per finalment estrenar-lo el juliol.

Tot i això un dels seus objectius és presentar-lo a la secció de curts de Sitges. “Considerem que és terror fantàstic”, diu Jiménez “el nostre gran objectiu és poder-lo presentar, seria un gran pas per a nosaltres”.

'BLANC TRENCAT'

Casar-se no són tot flors i violes. Amb aquesta premissa comença la sèrie 'Blanc trencat'.

La sèrie se centra en la història de l’Elisabeth, una organitzadora de casaments que es nega a superar el seu matrimoni fallit, i en l’Àlex, la seva filla que té por a les relacions estables, però que treballarà al costat de la seva mare tot i tenir pànic al compromís i als casaments, i per això en voldrà mostrar el costat amagat.

Es tracta d’una comèdia dramàtica en què, tot i que l’humor hi té un gran pes, les creadores no volen fugir dels moments dramàtics de les dues protagonistes que les portarà a enfrontar-se una amb l’altra, però també al món que les envolta. Asseguren que també volen mostrar “els moments d’enfonsament dels nostres personatges, ja que això les enriqueix”.

La productora explica que la idea d’endinsar-se dins del món dels 'wedding planners' va sorgir d’una fusió d’idees de voler parlar de relacions amoroses i de les relacions entre mares i filles, però també confessa que “no saben exactament quan va sorgir la idea exacta” de parlar del tema. Tot i això, Albuquerque assegura que el món de les bodes és un molt bon tema per poder parlar de les relacions.

La sèrie ha començat un Verkami per poder tirar endavant el pilot i en menys d’un mes ja freguen l’objectiu dels 3.000 euros superant el 80%. Tot i això, Albuquerque explica que han buscat un pressupost molt ajustat per dur a terme el pilot. Tot i que l’objectiu  és el pilot, totes elles ja treballen en el guió de la temporada de cara al futur.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top