Ciutat

Les reivindicacions veïnals, davant l’Ajuntament

Els concentrants a dins de l'Ajuntament / ÓSCAR ESPINOSA

Desenes de veïns de diversos barris de Sabadell han portat les seves reivindicacions avui a la porta de l’Ajuntament, durant la celebració del ple municipal. Des de Ca n’Oriac, reclamen la rehabilitació de la Masia, un projecte que va guanyar el programa Construint Ciutat de l’any 2018 i “encara no s’ha vist què passa amb els diners”.

També el projecte de la residència sud ha estat un dels protagonistes. Demanen que sigui la Generalitat de Catalunya qui s’encarregui de finançar la seva construcció.

Altres, més genèrics, exigien més civisme, mitjançant actuacions com la policia de barri, una reivindicació capdalt de la major part d’associacions de veïns. La neteja dels barris també ha estat present durant la concentració, un problema que consideren “estructural” i “generalitzat” a tots els barris de la ciutat.

“El Govern Municipal, en 4 anys ha fet coses, però sigui per la seva inexperiència o pel multipartidisme del govern o per la falta d’un projecte de ciutat compartit, tampoc és per a pressumir”, deia el manifest que han llegit els representants veïnals.

Manifestants moments abans de la concentració / D.S.

Els manifestants han animat així a treballar per la ciutat i millorar-la. “Sabadell històricament ha estat i ha de continuar sent una ciutat oberta i els seus governants han de ser-ho de tots i totes”, demanaven. I, en referència a l’alcalde Toni Farrés, demanaven prendre el seu exemple per ser “l’alcalde de la gran majoria de la ciutadania, precisament perquè es va dedicar a treballar per a la ciutat”.

Una pancarta demanant un barri digne i segur / D.S.

“Imaginar un Sabadell de futur implica dotar-ho de propostes i projectes. A Sabadell tenim les rondes de circumval·lació i la pacificació de la Gran Via, la mobilitat comarcal, abordar amb rigor i perspectiva el dèficit que patim d’equipaments (residències, centres de dies, hospitals, escoles de primària i infantils, instituts) i d’habitatge social, repensar el Ripoll i la utilitat de determinades infraestructures com l’aeroport, la cohesió social i la igualtat de gènere efectiva”, demanen.

Els concentrants recorden que els problemes “estan de nort a sud de la ciutat”, posant exemples com la manca de neteja i manteniment de l’espai públic i l’incivisme. També critiquen “una llarga llista de promeses incomplertes”.

Comentaris
To Top