Oci i cultura

L’obra de teatre ‘Una trama mal ordida’ reviu el Sabadell del tèxtil i els telers

El grup d'actors i tècnics que intervenen a l'obra 'Una trama mal ordida' / CEDIDA

“Quan vaig llegir el llibre Una trama mal ordida, vaig pensar «això és real, això és Sabadell», i immediatament li vaig dir al Josep que hauriem de fer-ne una obra de teatre”, explica Mª Mercè Fisa, de l’associació artística Encert. Al seu costat, l’interpel·lat assenteix i continua: “quan la vaig llegir, ja l’havíem feta bona… perquè a mi també em va agradar molt!”, comenta Josep Salomó.

El resultat d’aquesta primera inspiració conjunta és l’obra de teatre Una trama mal ordida, que s’estrena demà -dissabte, 30 de març- a les 21h, a l’auditori Pere Quart del carrer Lacy. Basat en el llibre homònim -obra de múltiples autors, coordinats per Francesc Rovira Llacuna- i adaptat per Maite Soler, l’espectacle transporta el públic al Sabadell de 1959, quan els telers repicaven i el fum no cessava de sortir per les xemeneies.

“Ens trobem amb el senyor Quirze Casablancas -resumeix Salomó, que dirigeix l’obra-, un empresari del tèxtil que reuneix tota la seva família a la seva torre de Bellaterra per debatre sobre l’herència”. El resultat és una hora i mitja d’enveges, ambicions i rivalitats, amb l’atmosfera de mitjans de segle com a teló de fons.

Per als impulsors de l’espectacle, els espectadors més madurs es veuran “molt reconeguts”, perquè tornaran al Sabadell de la seva infància. “Jo mateixa recordo com, de joveneta, passaves pels carrers de la ciutat i senties els telers per tot arreu”, comenta Fisa. Per això, l’escenografia i l’atrezzo -com un escriptori d’estil antic de fusta fet per a l’ocasió per un fuster- està molt cuidada, per inspirar aquesta sensació.

Una trama mal ordida es podrà veure aquest cap de setmana dues vegades -a més de dissabte, tornaran a representar l’obra diumenge, a les 18h-, i aleshores començaran a voltar-la per altres ciutats de Catalunya. “Amb totes les nostres obres -amb aquesta arribem a les 17- tenim la intenció d’estrenar i tancar a Sabadell”, conclou Salomó.

  • La reserva i la venda anticipada d’entrades per als passis del cap de setmana és pot fer a travès del número 680 122 754
Comentaris
To Top