Ciutat

Unes 500 persones a la manifestació contra els barracons de Can Llong

Alumnes, pares i professors reclamen la construcció de l’escola Virolet i l’IES Arraona

Alumnes, pares i professors durant la concentració / ÓSCAR ESPINOSA

Mig miler de persones s’han concentrat avui per alçar la seva veu contra els barracons de Can Llong i exigir la construcció “d’urgència” de l’escola Virolet i l’IES Arraona. La manifestació ha recorregut els carrers de la República, Tres Creus i Gran Via, on el trànsit va restar aturant durant quinze minuts. Al llarg de tot el trajecte, es van an cridar diverses consignes contra els barracons i  també crits per reivindicar les noves escoles, com ara “Deixeu de dir, començeu a fer, a Can Llong mil nens a barrracons i volem l’Institut ja, volem l’escola Virolet”.

La concentració ha començat davant l’Ajuntament a les 17 h i, alumnes, professors i pares s’han manifeamb el suport de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i representants de partits polítics: Sabadell en Comú, Ciutadans, PSC i Guanyem. Ha acabat davant la seu d’Ensenyament.

Un dels pares afectats, Àngel Benedicto, explicava al D.S que els seus dos fills van a l’escola Virolet: “la meva filla gran té deu anys, ha fet classes en barracons des que va començar anar a l’escola Virolet”. L’any vinent, la nena anirà ja a l’Institut i segurament començarà en barracons. “Estem pensant de  buscar un altra institut”. Aquest pare de família diu que en línies generals els “barris estan abandonats” i assegura que l’Ajuntament “només ha tingut cura del centre de la ciutat”.  Ni tan sols -diu l’Àngel- “tenim un CAP pròpi, falten equipaments”.

Les crítiques

Joan Berlanga, candidat de Sabadell en Comú, ha mostrat la seva solidaritat amb els pares i mares afectats per aquesta situació, argumentant que des de l’Ajuntament s’ha treballat perquè la Generalitat doni llum verda a aquests equipaments, i aquest objectiu s’ha aconseguit, però encara falta la licitació de les obres del Virolet i la redacció del projecte d’obres de l’IES Aarraona-Can Llong.

Segons Berlanga, la Generalitat “diu que és imminent, però tanmateix no acaba d’arribar i això ens preocupa molt, perquè el barri s’ho mereix i ja toca”. Per la seva banda Antonio Carvallo, membre de la FAVS, dona suport als pares i mares afectats per aquest dèficit escolar, i diuen que “és un problema de tota la ciutat, no només d’un barri”. Diego Granero, president de l’Associació de Veïns de Campoamor diu que l’Ajuntament és massa passiu, i critica que no “hagi fet prou per desencallar aquest tema”.

Comentaris
To Top