EDITORIAL

Editorial: ‘Desprotegits’

A la justícia a vegades li falta empatia. L’exemple més evident és el que està passant amb la instrucció de la violació múltiple a una noia de 18 anys en una antiga seu bancària ocupada el mes de febrer passat. La mare de la jove ha demanat parlar amb el jutge Marcos Melendi i aquest no hi ha accedit perquè considera que la mare no és “part” del cas. Com és que la mare d’una noia violada no és “part” del cas? Com que la jove ja no és menor d’edat, la llei així ho diu. D’acord, però només té 18 anys.

Emocionalment està patint igual que si tingués 17 anys i 11 mesos, i la seva mare està igual de preocupada. Tant li costaria al jutge Melendi rebre la mare perquè ella es quedés més tranquil·la? Davant la negativa taxativa, la mare ha decidit escriure una carta a la premsa amb l’esperança que arribi a oïdes del magistrat. A la carta lamenta que no hagi dictat cap ordre d’allunyament dels presumptes violadors cap a la seva filla, i que per culpa d’això fa uns dies se’ls creués pel carrer com si res. Lògicament, s’ha de fer prevaldre la presumpció d’innocència per sobre de tot –amb el risc que un d’ells acabi fugint–, però davant d’un cas com el d’una violació múltiple, l’empatia mai és sobrera.

Comentaris
To Top