Ciutat

INÈDIT | La mare de la víctima de la violació múltiple: “No veig justícia”

La mare de la víctima de la violació múltiple de Sabadell trenca el seu silenci. Ho fa després que la seva filla topés amb un dels investigats per la violació en ple carrer tot just fa una setmana, una situació que ha deixat a la noia amb una crisi nerviosa. En una carta, a què ha tingut accés el D.S., la mare lamenta la llibertat provisional de la majoria dels encausats i explica el tràngol pel qual passa la família.

En la missiva, que porta el títol “No veig justícia“, la mare es dirigeix directament al titular del jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell, Marcos Melendi, i ho fa amb dolor. Exposa que la decisió cautelar del jutge de deixar en llibertat a part dels presumptes agressors. “Gràcies a les seves resolucions, senyor jutge, hem pogut sentir impotència, ràbia, terror, desconfiança, ansietat, por“, explica sobre la família, de qui diu que és “part”, perquè està “trencada i truncada”.

La dona fa un al·legat després d’haver intentat reunir-se amb el jutge sense èxit. Considera que ella sí que és part en el procés judicial i ho fa amb una exposició llarga d’arguments, experiències i sentiments.

L’advocat de la víctima es tem el pitjor: “L’últim detingut s’escaparà”

Les dificultats per fer vida normal

La trobada entre la víctima i un dels presumptes agressors el dissabte 6 d’abril, coincidint amb el Cebafoc, ha estat una de les motivacions de la carta. La mare, present en l’incident, explica com va viure aquella situació. “En una activitat d’ambient festiu a la plaça de l’Ajuntament, un dels individus agressors estava en una actitud sospitosa, acompanyat d’altres subjectes, a cinc metres de la víctima”, narra.

La mare considera que els investigats, fossin autors o testimonis presencials de la violació múltiple, no poden estar en llibertat. En aquest sentit, sobre la trobada amb l’investigat, es pregunta: “Pot vostè arribar-se a imaginar si nosaltres com a família sentim tot això, el que va sentir la víctima? Pot vostè arribar-s’ho a imaginar? No sé si pot, senyoria”, exposa.

La víctima de la violació múltiple, assetjada per un dels presumptes agressors

Continua amb una bateria de preguntes al jutge, a qui demana empatia: “Segueix pensant que no és necessari protegir la víctima? Segueix pensant que després de l’agressió que va patir podem fer vida normal? Vostè pensa que a casa es pot dormir? Digui’ns com podem seguir confiant en la justícia en aquesta situació”.

“Es poden produir més víctimes”

La mare alerta del risc que la presó provisional per la majoria dels investigats és una amenaça per altres dones i considera que, fossin autors o testimonis presencials de la violació múltiple, no poden estar en llibertat. “Segueixen al carrer, i per tant, es poden produir més víctimes”, exposa i afegeix que se senten “impunes”. Dirigint-se al jutge apunta que “dins de la Llei, no descansarà fins que es protegeixi la víctima”.

En aquest sentit, que un dels investigats, Khalid Oukhlifa, es trobi fugit de la justícia quan apareix en el proves d’ADN realitzades per l’Institut de Toxicologia i Ciències Forenses des del passat 22 de febrer. “Es troba en parador desconegut i, qui sap, si agredint de nou en lloc d’estar en presó provisional”.

La mare aprofita la carta per expressar el seu agraïment als ciutadans, a la família i als amics. La mare també té un especial record per la família que va rescatar la noia del carrer i la va acompanyar a realitzar la denúncia a la Policia Municipal després de ser violada el matí del passat 3 de febrer.

Pots llegir la carta de la mare, completa, tot seguit:

En quin punt està la investigació judicial?

En quin punt està la investigació judicial?

Comentaris
To Top