Ciutat

Ricard Efa s’endinsa a la Colla al primer ‘Paper de Ceba’

La Colla de Sabadell té centenars d’històries per explicar, i no és fàcil escollir-ne una per representar en un còmic. Al dibuixant sabadellenc Ricard Efa li va passar això quan treballava per crear La Font de la Colla, la primera història de la publicació de còmic bimestral Paper de Ceba. L’artista, conegut per la seva feina a còmics com El soldado, Sola o Monet. Nómada de la luz, volia incloure en la seva història la imatge més representativa de la Colla: el pa punxat en un paraigua. “No trobava la forma de traslladar la icònica imatge al relat”, assegura l’artista. Finalment, Efa va decidir explicar una excursió a la Font del Saüc, una de les primeres accions que van fer sota el nom de la Colla de Sabadell.

Efa, en una entrevista amb el D.S. / LLUÍS FRANCO

Amb l’ajuda d’un dels comissaris de l’any de la Colla, Cesc Prat, Efa va descobrir uns textos de Pere Quart en què es relatava aquesta primera excursió. A partir d’aquests textos, el dibuixant va filar la història que s’explica a la primera edició de Paper de Ceba. Entre això i les imatges públiques es va acabar creant el còmic el més fidelment possible. “No intento fer un gran exercici de periodisme, sinó que he buscat posar imatges a les breus línies que Pere Quart va escriure ja de gran d’aquesta primera sortida de la Colla”, explica el dibuixant. Amb la informació que tenia, Efa ha volgut traslladar-ho en el seu còmic només omplint els buits que hi quedaven “amb allò que molt possiblement va passar entremig”.

L’artista assegura que està molt satisfet amb el treball, tant amb el seu com amb el dels que l’acompanyen en aquesta primera edició, que són Guillermo Altarriba, periodista del D.S. i dibuixant, que també dedica el seu còmic de quatre pàgines a la Colla de Sabadell; Hernán Migoya com a guionista i Joan Marín com a dibuixant de la segona història que explica un cas d’espionatge i agents secrets a la inauguració de la Nova Creu Alta; i Marina Vidal, que recorda la vedet sabadellenca Maty Mont.

Paper de Ceba, a les llibreries a partir de Sant Jordi

La primera edició de Paper de Ceba es podrà comprar a partir del proper dimarts 23 d’abril, coincidint amb Sant Jordi, a les principals llibreries de Sabadell: Llar del Llibre, Tècnica, Abacus, LibreRío de la Plata, Macondo, Papereria Paes i Sabadell Còmics.

Comentaris
To Top