Publicitat
Ciutat

FAVS: “Exigim una solució a la mobilitat del Vallès”

Un dels representants veïnals de Santa Perpètua de Mogoda exposant els punts de saturació de la B-140 / D.S.

La polèmica per la instal·lació d’un centre logístic d’Amazon a tocar del polígon Can Roqueta ha fet revifar el debat social. En aquest cas, representants veïnals de Sabadell, Barberà del Vallès i Santa Perpètua de Mogoda han manifestat la seva preocupació pels problemes de mobilitat que comportarà.

“No estem en contra d’Amazon, però els poders municipals no han valorat les conseqüències”, lamenta el president de la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS), Manuel Navas. Segons apunten els estudis, la circulació a partir de la posada en marxa del centre s’incrementarà en 7.000 vehicles diaris. “Tenim un problema amb la mobilitat al Vallès i exigim una solució”, ha reclamat el líder veïnal.

Com a representant veïnal de Barberà, Isabel Otero, ha expressat la seva oposició a l’Interpolar [ronda Sud] en considerar que “esdevé una frontera entre municipis i incrementarà el trànsit”. El Vallès Occidental és una de les regions més contaminades de Catalunya, segons dades de l’Idescat.

“La B-140 és un eix important de comunicació per als polígons que l’envolten i, no obstant això, no hi ha transport públic que connecti els seus municipis”, ha lamentat Torcuato Matilla, en representació de Santa Perpètua de Mogoda. “No tenim una xarxa de transport que uneixi la comarca, tot i representar el 17% del PIB de Catalunya i reunir més d’un milió de persones [amb la suma del Vallès Occidental i el Vallès Oriental]”, explica Matilla.

Publicitat
Comentaris
To Top