Publicitat
Ciutat

Rufián, Mena i Aranda: els sabadellencs que arriben al Congrés

Els altres sis candidats de la ciutat no han obtingut un escó

Els candidats d'ERC, En Comú Podem i PSC, en imatges d'arxiu / CEDIDES / D.S.

Dels nou sabadellencs que optaven a un escó en aquestes eleccions generals del 2019, només tres seran diputats. Són Gabriel Rufián (número 2 d’ERC), Joan Mena (número 5 d’En Comú Podem) i Francisco Aranda (número 6 del PSC), tots per Barcelona. D’aquests, només Aranda és nou a la cambra baixa espanyola. Rufián i Mena van entrar al Congrés l’any 2016, després d’obtenir un escó a les eleccions generals del 20 de desembre del 2015.

Josep Domènec (ERC), Eva Prat (PP), Ramón García (Cs), Mabel Rodríguez (Front Republicà), Guillem Fuster (Front Republicà) i Enric Pineda (Front Republicà), han quedat fora del Congrés. D’aquests, Rodríguez i Fuster eren els candidats que més possibilitats tenien d’entrar d’obtenir un escó amb el seu partit; ja que eren els que més avançats anaven a les llistes (2 i 3, respectivament). Tot i això, el Front Republicà no ha aconseguit finalment cap seient al parlament espanyol.

Els tres nous diputats han votat aquest diumenge a Sabadell. Gabriel Rufián ho ha fet a les 10.30 h, a l’escola Ribatallada de la Creu Alta. Francisco Aranda ha estat el següent en votar. L’antic cap de gabinet de Miquel Iceta votava a les 11 h a l’Escola Pau Casals de la Concòrdia. El darrer dels diputats en votar ha estat Joan Mena, nascut a Torre-romeu, que ha votat a l’escola Salesians de Sol i Padrís a les 12.30 h. Tots tres han anat als seus respectius col·legis electorals amb els candidats locals dels seus partits: Juli Fernàndez (ERC), Marta Farrés (PSC) i Joan Berlanga (Sabadell en Comú).

Publicitat
Comentaris
To Top