Publicitat
Ciutat

Guanyem Sabadell passa a dir-se 100% Sabadell

La Junta Electoral ha admès el recurs d’un partit ‘fantasma’ per raons d’antiguitat

Els dirigents de 100% Sabadell, durant la roda de premsa explicativa del cas, aquest dimarts / D.S.

[P. J. Armengou / Pilar Armengol]

La candidatura municipalista Guanyem Sabadell es presentarà a les eleccions locals amb la marca 100% Sabadell. El canvi de nom es deu al fet que hi ha una altra candidatura, Guanyem Sabadell (Ganemos), que també es presenta a Sabadell amb un nom semblant; cosa que pot crear confusió en l’electorat i és contrari a la llei. Ganemos és una candidatura ‘fantasma’ que apareix entre les llistes locals de diverses ciutats espanyoles. La formació té el nom registrat i, segons indiquen alguns mitjans, ha demanat diners o canvis en el vot a canvi de desaparèixer de l’espectre polític municipal.

“El fet que hi hagi qui utilitzi la democràcia per presentar candidatures fantasma amb la idea d’aprofitar-se de la feina d’altres, em sembla condenable”, assegura la portaveu del grup, Marisol Martínez, “però si algú pensa que a Sabadell pel sol fet de posar un nom treurà vots, està molt equivocat”. La candidata de 100% Sabadell ha explicat que la Junta Electoral ja ha estat notificada del canvi de nom, i que properament podran proclamar oficialment la candidatura.

El nou logo de 100% Guanyem / CEDIDA

Miquel Soler, número dos del partit a les municipals, s’ha mostrat poc preocupat per l’impacte sobre la marca (“fa temps que treballem amb el concepte 100% Sabadell i és el nostre logo”, ha dit), alhora que ha insistit en distanciar-se de Ganemos i la seva tàctica de presentar candidatures falses. “És totalment legal, però no és ètic”, ha assegurat Soler, que ha recordat que la cap de llista de Ganemos per Sabadell és Kiruna Rosa Domingo Madueño, una majorette de Lleida.

“Hem decidit no fer alegacions perquè, tot i que tenim la marca registrada des del 2014, no volem entrar en aquestes disputes i la Junta Electoral ja ha dictaminat”, ha indicat Marisol Martínez, “nosaltres convencem amb propostes no amb un nom. Ara tenim un mes per recordar a la gent qui som 100% Sabadell“. Tot i això, des del partit adverteixen que es reserven “el dret per actuar per la via judicial si es fa ús de la marca Guanyem Sabadell”. El partit assegura que el propietari de la marca Ganemos no s’ha posat en contacte amb ells ni ha demanat diners a canvi de retirar-se.

La candidatura de Marisol Martínez no és l’única que ha tingut problemes amb aquesta marca. També afecta Sabadell en Comú – En Comú Guanyem de Joan Berlanga, que ara necessitarà emprendre accions amb la Junta Electoral si vol resoldre el problema. Fonts d’aquesta formació expliquen que confien a guanyar el recurs perquè, en el seu cas, la marca En Comú Guanyem és la supramunicipal que també ostenten altres candidatures en diversos municipis.

Publicitat
Comentaris
To Top