SANT QUIRZE

Les emprenedores de Sant Quirze s’ajunten en una associació per fer xarxa

Empresàries i emprenedores de Sant Quirze en l'acte inaugural de l'ADEESQ

L’Associació de Dones Emprenedores i Empresàries de Sant Quirze del Vallès (ADEESQV) ha celebrat el seu acte inaugural aquest dijous al Celler de Can Barra del municipi. Prop de 50 empresàries i emprenedores han participat de la jornada, que ha comptat amb un discurs de la comunicadora Mónica Mendoza, una sessió de preparació de còctels amb te i una sessió de networking.

L’ADEESQV neix amb la voluntat de formar una xarxa entre les diferents empresàries i emprenedores del municipi, i també per donar visibilitat a la seva feina. “Volem aplegar a totes les dones emprenedores del poble, tan si tenen una empresa com si volen emprendre. Des de l’associació oferim formació, acompanyament i seguiment”, explica Coral Yanguas, membre de la junta directiva de l’associació. Yanguas afegeix que un dels objectius és “reunir molt talent per cobrir les necessitats que tinguem entre nosaltres mateixes”.

A la seva pàgina web, l’associació ja té un directori amb quasi 25 negocis de Sant Quirze. En aquest espai es poden trobar des d’especialistes en màrqueting fins a especialistes en estètica. Segons Yanguas, el 50% de les emprenedores i empresàries que han participat en l’esdeveniment d’aquest dijous també s’han adherit a l’ADEESQV.

“És una lluita constant”

“La dona ha de tenir visibilitat al món empresarial i s’ha de començar per una cosa tan senzilla com el llenguatge. Es masculinitzen els càrrecs de poder. Per exemple, sempre parlem del directiu i la secretària”, ha apuntat Mónica Mendoza en la seva intervenció. La comunicadora creu que s’ha avançat, “però és una lluita constant, i espero que les nostres filles ho tinguin més fàcil”.

Per explicar les diferències entre l’home i la dona en el món empresarial, Mendoza ha parlat dels viatges i la maternitat. “La majoria d’homes directius estan acostumats a viatjar i això no penalitza. Quan ho fa la dona, moltes vegades se’ns qüestiona i ens fan sentir males mares”, assegura la comunicadora. Mendoza ha tancat la seva intervenció amb l’exemple d’una cosa que es va trobar en un congrés: “a l’hora de menjar, tots els speakers tenien fills. A qui penseu que li van preguntar què havia fet amb el seu?”.

Comentaris
To Top