Ciutat

Els polítics municipals reclamen responsabilitats per la sentència que acusa l’Ajuntament

Els polítics reaccionen a una sentència que ha condemnat l’Ajuntament per un cas de mobbing

Façana de l'Ajuntament de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Ahir, el jutjat del social número 2 de Sabadell va condemnar l’Ajuntament de Sabadell a indemnitzar amb 25.000 euros a l’excap de Planificació Urbanística, Maite Morao, per un cas d’assetjament laboral (mobbing) i pressions per oposar-se a la cessió de Cal Balsach a El Tallaret.

Els partits polítics de l’oposició i els grups de govern han reaccionat a la notícia amb preocupació i exigint responsabilitats. Aquestes han estat les valoracions:

Pol Gibert (PSC): Hem viscut amb estupor aquest tipus de sentència. Les pressions a domicili són assetjament a un nivell molt alt i entra en contradicció amb la política i la filosofia d’aquest govern, especialment amb la forma de fer de la Crida. Dit això, cal assumir responsabilitats polítiques, aquesta sentència posa en dubte que els acusats siguin les persones més aptes per governar la ciutat. És un episodi lamentable que tanca el mandat. Això qui ho pagarà? És una responsabilitat que cau directament sobre l’alcalde i el seu equip i hauria de ser qui ho assumissin.

Joan Berlanga (Sabadell en Comú): “Estem analitzant el contignut de la sentencia, ho vivim amb preocupació. Esperarem a valorar-la en conèixer el conjunt de la sentència”.

Lourdes Ciuró (Junts per Sabadell): “Lamentable. Caldrà que s’assumeixin responsabilitats per aquests fets tan greus. Tot el suport a Maite Morao, a totes les persones denunciants d’actuacions intolerables en el si de les administracions públiques en pro de la transparència i el bon govern.”

Adrián Hernández (Cs): “Demanem responsabilitats polítiques per aquesta sentència, és molt greu i l’alcalde ha de donar explicacions públiques immediatament. A més, ell hauria d’assumir la indemnització de la seva pròpia butxaca si la sentència acaba sent ferma, i no la resta de ciutadans”.

Marisol Martínez (100% Sabadell): “Com Ajuntament, presentarem recurs a la sentència. Aquesta és la qüestió administrativa. De tota manera, hem de dir que els codis ètics estan per fer-los prevaler i no serem nosaltres qui digui a altres que se’ls rellegeixin. No compartim aquest tipus d’actuacions”

Esteban Gesa (PP): “La sentència és clara i nosaltres confiem plenament en les resolucions judicials. Ara bé: que ho pagui el màxim responsable, Maties Serracant, o bé de la seva butxaca, amb una caixa de solidaritat o amb un concert per recollir diners”.

Continuarem ampliant la informació en els propers minuts

Comentaris
To Top