Vallès

Els estudiants de la UAB tornen a pintar el mural de la plaça Cívica

Membres del SEPC tornen a pintar el mural de la plaça Cívica / Óscar Espinosa

Aquest dissabte, la Universitat Autònoma de Barcelona va esborrar el mural independentista de la plaça Cívica. Amb aquesta acció, la universitat complia amb el requeriment de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que havia donat un ultimàtum de 72 hores al centre per a que eliminés els símbols polítics del campus. Aquest matí, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha tornat a pintar el mural.

Des de les 12 h d’aquest migdia, més d’un centenar d’estudiants s’han concentrat davant l’edifici situat enfront de l’estació de FGC. Un grup ha pujat a la façana i ha tornat a pintar el mural en el que s’hi podia llegir “Independència, Socialisme i Feminisme”, mentre la multitud es concentrava de forma festiva.

La portaveu del SEPC, Laia Casas, denunciava la “politització de la justícia”. “La UAB no havia de retirar el cartell, però entenem que ho hagi fet. Nosaltres defensem els nostres drets, principalment el de la llibertat d’expressió i per això creiem que estem legitimades a fer-ho”, assegurava Casas.

La portaveu del SEPC ha assegurat que són conscients que l’acte desobeeix la resolució de la Junta Electoral, però ha defensat que “tornaríem a fer-ho”. “El moviment estudiantil sempre ha estat polititzat i sempre ho estarà. No tolerem que ens vulnerin el dret a la llibertat d’expressió”, assegurava Casas.

S’ha acabat! acusa de totalitaris el SEPC

 Poca estona després de dos quarts de dues, l’entitat unionista S’ha Acabat! ha organitzat un acte de rebuig a la mateixa plaça. Un grup de 9 estudiants entre els que es trobava el president de l’entitat, Josep Lago, s’han concentrat davant del grup d’estudiants que pintaven el mural amb una pancarta en la que es llegia “prou imposicions ideològiques”.

“És una acció simbòlica de rebuig contra l’actitud totalitària d’aquestes persones que volen desobeir la decisió de la JE”, ha assegurat Lago. El president de S’ha Acabat! ha comparat la presència del mural amb la imposició de la bandera nazi a Alemanya l’any 1935. “Avui veiem com un símbol polític presideix l’entrada d’una universitat. És una senyal de submissió, que fa que totes les persones estiguem sotmeses a la seva voluntat”, explicava Lago.

El president de l’entitat unionista ha denunciat que “no és respecten les llibertats de tots” i ha assegurat que les administracions “miren cap a un altre costat”. Lago ha anunciat que l’entitat tornarà a denunciar la situació davant la Junta Electoral.

Comentaris
To Top