ARNAU BONADA

Una qüestió d’enfocament

[Per Arnau Bonada, economista i president de la Xarxa Onion]

Un cop passats els nervis del debat electoral que vam organitzar ahir els de la Xarxa Onion, us vull explicar una petita anècdota.

Fa una setmana vam anar al Casal Pere Quart per conèixer in situ l’auditori i definir l’escenografia. Després de no pocs maldecaps per encabir les cadires dels nou alcaldables i el moderador a l’escenari, vam adonar-nos que els focus frontals els enlluernarien i que calia modificar-ne la inclinació.

Vam comentar-ho al responsable de la sala, però ens va respondre que la normativa li impedia enfilar-se a més de dos metres i mig d’altura i que això només ho podien fer els tècnics de manteniment. “Doncs que vingui, si us plau, un tècnic de manteniment una hora abans del debat i movem el focus”, li vaig dir càndidament. Ell em va respondre que no era possible perquè els tècnics de manteniment només treballaven el matí. “Cap problema, vindré el matí i solucionat”, vaig respondre amb un somriure. Però després vaig saber que, segons la normativa, els tècnics de manteniment no poden manipular focus perquè això només els és permès als tècnics d’il·luminació. “Hi ha algun tècnic d’il·luminació que tingui l’autorització per enfilar-se a més de dos metres i mig?”, vaig preguntar ja amb certa inquietud. Aleshores em va respondre que, segons la normativa, en tot l’Ajuntament només gaudeixen d’aquesta qualificació els tècnics d’il·luminació de La Faràndula i del Principal. “I podrien venir ells a moure el focus?”, vaig suplicar, tement la resposta. I és que, ves per on, la normativa obliga a fer aquesta petició per escrit i el termini de resposta és de més de dues setmanes.

Evidentment, hauria pogut fer una trucada i la situació probablement s’hauria desbloquejat. Però si per moure un simple focus cal fer una d’aquestes trucades, potser és que el sistema no acaba de funcionar, no creieu?

Quan les empreses ens queixem que Sabadell no és business friendly és, entre altres coses, per aquesta mena de detalls. Si per moure un simple focus cal saltar tots aquests obstacles burocràtics, us imagineu els que troba una empresa que vol implantar-se a la ciutat? Fem-ho tot més fàcil, si us plau. Tots hi sortirem guanyant.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top