Ciutat

Punyals, secrets i somriures a la ‘gimcana política’ de la Xarxa Onion

El debat electoral de la Xarxa Onion ha estat el més gamberro de la campanya

Els participants al debat presenten les seves portades futures del Diari de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Maties Serracant pensa que la capitana del CN Sabadell de waterpolo es diu Maika, Adrián Hernández no voldria que Joan Berlanga fos l’encarregat de negociar el seu rescat si mai és segrestat i Lourdes Ciuró i Marisol Martínez acostumen a esmorzar juntes. Són detalls petits, anècdotes personals dels candidats a l’alcaldia de Sabadell, i un podria pensar que són irrellevants... però no.

En unes eleccions municipals, el caràcter dels alcaldables i la relació entre ells importa més del que podria semblar, i des de la Xarxa Onion en són conscients. Per això, el debat que han organitzat aquest vespre al Casal Pere Quart s’ha desmarcat de la política pura i ha fet jugar els candidats, traient-los de la seva zona de confort i buscant treure a la llum la seva personalitat.

Moderat pel periodista sabadellenc Roger Escapa -director del programa El suplement, a Catalunya Ràdio-, el debat de la Xarxa Onion s’ha estructurat gairebé com una gimcana política. Per començar, Escapa ha demanat als vuit candidats presents -a part dels esmentats, també hi eren Marta Farrès, Juli Fernàndez Ramon Vidal- que es presentessin, però no a ells mateixos, sinó que cadascú introduís a qui tenia assegut al costat.

Un moment del debat electoral de la Xarxa Onion al Casal Pere Quart / LLUÍS FRANCO

Aquesta dinàmica ha deixat alguns punyals directes –“aquí tenim el Juli Fernàndez, representant d’un partit que no ha estat suficientment generós amb els seus socis de govern”, deia Berlanga- i d’altres subtils, ocults sota una capa de bon rotllo. “Quan vaig conèixer la Marisol, no anava pentinada així... ara sí que ens assemblem una mica!”, comentava alegrement Ciuró, com deixant intuir alguna cosa sobre l’estilisme de la seva rival.

El debat ha continuat davant un auditori ple a vessar, que ha respost amb aplaudiments les ocurrències amb les quals estava d’acord. Les presentacions han anat seguides d’una bateria de preguntes disparades individualment i buscant fer mal: Fernàndez ha reconegut que deixarà el càrrec de delegat del Govern a Barcelona si és escollit alcalde, i Farrés ha assegurat que no sap si Manuel Bustos la votarà en aquests comicis.

Els alcaldables s'han enfrontat a una prova que deixa veure que els membres de la Xarxa Onion són -al cap i a la fi- emprenedors. Homes i dones de negocis. “Us diré una sèrie de mots i heu de situar-los en un gràfic DAFO, com a Debilitats, Amenaces, Fortaleses o Oportunitats”, els explicava Escapa, abans de deixar anar paraules com “Amazon”, “peatonalització” o “independència”. El resultat? Gairebé unanimitat en considerar els primers mots fortaleses o amenaces. Al tercer, evidentment, hi va haver més divisió.

El debat ha acabat amb els candidats responent una sèrie de preguntes escrivint a una pissarra -hem descobrert així que Serracant celebraria la permanència del CE Sabadell al Balboa, per exemple- i omplint una portada del D.S. Aquest darrer repte ha consistit en omplir una portada fictícia del Diari de Sabadell de quatre anys en el futur: què posaria? Aquestes han estat les respostes dels candidats:

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top