Oci i cultura

‘El préssec gegant’ brilla a La Faràndula

Un moment d'El préssec gegant / VICTÒRIA ROVIRA

“Volem, volem, volem, volem!” cantaven les gavines mentre aixecaven enlaire el préssec gegant. I també volava la imaginació dels espectadors que havien anat a veure el cap de setmana passat ‘El préssec gegant’, de La Joventut de la Faràndula. L’obra s’allunya de les propostes que la companyia ha escollit últimament en forma d’adaptacions de contes clàssics versionats a la gran pantalla per Disney amb una estructura semblant entre ells –’Rapunzel’, ‘La Bella i la Bèstia’–.

‘El préssec gegant’ fa volar la imaginació amb una història esbojarrada i sorprenent. Tot i que l’adaptació a l’escenari no és fàcil, compleix bé en l’apartat tècnic amb un espectacular préssec rotatori i amb projeccions de colors per situar-nos millor en la història i per donar vida al préssec quan cal.

Pel que fa a les actuacions, sorprèn positivament la de la protagonista Jana, interpretada per Berta Brasó i Júlia Antolinos. Amb només 10 anys, les dues porten gran part del pes de l’espectacle tant en el moment de l’actuació com en el de les cantades amb molta solvència. També els insectes en general es desenvolupen bé en les parts cantades i actuades, amb especial atenció per al cuc de seda de Xavi Salavert, que atreu mirades i riures tant de grans com de petits amb la seva bona actuació gestual. El cos de ball comptava amb una novetat respecte a altres obres: la incorporació de swing per part de Swingcopats, que se sumava al ja habitual grup que acompanya les parts musicades de La Joventut de la Faràndula.

En definitiva, una aposta que arrisca i ho fa amb un bon resultat. L’obra abasta un públic una mica més menut que les últimes obres musicals de la companyia, però convenç qui ha de convèncer, les famílies i sobretot els petits de casa.

Comentaris
To Top