Ciutat

Qui són els 27 nous regidors de l’Ajuntament?

Només n’hi ha cinc que es mantenen i vint-i-dos s’estrenen

El saló de plens de l'Ajuntament de Sabadell / LLUÍS FRANCO

Les eleccions municipals d’aquest 26 de maig han provocat l’entrada de 22 nous regidors dels 27 que hi ha en total. Només repeteixen Juli Fernàndez i Gabriel Fernández (ERC), Maties Serracant (Crida), Adrián Hernández i José Luis Fernández de Ciutadans.

Així, els 27 nous edils del consistori són els següents:

Marta Farrés (37), PSC

És veïna de la Concòrdia i es presenta per primera vegada a l’alcaldia de Sabadell. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, en Protocol i Relacions Institucionals, i màster en Mediació Comunitària.

Farrés va ser regidora a l’Ajuntament de Sabadell entre els anys 2007 i 2015. Secretària de Política Municipal del PSC Sabadell.

Marta Farrés celebra la victòria electoral d’aquest 26M / VICTÒRIA ROVIRA

Pol Gibert (31), PSC

Diplomat en Ciències Empresarials i màster en Relacions Internacionals, Seguretat i Desenvolupament per la UAB. Té un màster en Lideratge per a la Gestió Política per l’Escola de Postgrau de la UAB. Gibert és diputat al Parlament de Catalunya des de l’any 2015 i Primer Secretari del PSC Sabadell. Ha estat, a més, Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya.

Montserrat González (51) PSC

Independent. Graduada en Dret, és oficial administrativa del torn de nit al servei d’Urgències de l’Hospital Taulí des del 1989. És delegada de cooperació internacional de la UGT Vallès Occidental i participa en la mesa social pel retorn de l’oncologia pediàtrica. Ha estat presidenta del comitè d’empresa de l’hospital i responsable de Sanitat a la UGT del Vallès Occidental.

Manuel Robles (60) PSC

Viu a Ca n’Oriac. Diplomat en Filologia Castellana i postgrau d’Educació Física. Va començar la seva trajectòria en el món de l’educació com a mestre a l’escola Sant Julià, on també va ser director. Actualment és professor de secundària i director de l’institut Agustí Serra. Participa activament en l’associació de veïns de Ca n’Oriac i és membre de la Penya de Pescadors El Salabre.

Laura Reyes (40) PSC

Veïna de la Creu Alta. Va estudiar a l’escola Miquel Carreras i a l’institut Ferran Casablancas. Ha treballat en l’àmbit de l’atenció al client i actualment treballa com a assessora immobiliària.

És vicepresidenta de la Federació Catalana de Triatló i responsable d’oficials. Jutge de triatló des de l’any 2002, actualment és Jutge Internacional N4 ITU: l’única dona a Catalunya amb aquest nivell.

Maria del Mar Molina (39) PSC

Ha viscut sempre a la Creu de Barberà. És advocada en exercici i membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona. Actualment, treballa com a administradora de finques i també va treballar durant 10 anys al Registre de la Propietat de Barcelona. És membre del Club Esportiu La Creu, on practica activament defensa personal amb altres dones del seu barri.

Jesús Rodríguez (43) PSC

Té formació en matèria de Prevenció de Riscos Laborals i de Mediació. Va començar la seva trajectòria en una empresa tèxtil de la ciutat. Actualment, és funcionari de l’Ajuntament de Sabadell. A banda, té una llarga trajectòria com a sindicalista: actualment és delegat de la UGT a l’Ajuntament de Sabadell i Secretari d’Organització d’UGT en la seva secció al Vallès Occidental.

Sonia Sada (45) PSC

Aquesta veïna de Can Llong és tècnica auxiliar administrativa. Té un Postgrau en Socialdemocràcia, Polítiques Públiques i Nous Riscos Laborals per la UB, un Postgrau en Comunicació i Lideratge per la UAB i una especialització en Comunicació i Lideratge Interpersonal, Social, Política i Institucional per la UB. Treballa a l’àrea d’Esports de l’Ajuntament.

Eloi Cortés (27) PSC

Veí del Centre. Graduat en Ciència Política i Gestió Pública per la UAB i Màster en Política Social, Treball i Benestar per la UAB. És director d’una fundació i assessor del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sabadell. Ha sigut tècnic de projectes i investigador en ciència política.

És secretari de Moviments Socials del PSC Sabadell.

Carles de la Rosa (43) PSC

És llicenciat en Direcció Escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, i va cursar el CAP per la UAB per poder fer classes de secundària. Actualment, és el coordinador artístic de l’Escola d’Arts Escèniques Teatre d’Insomni, que gestiona el Taller de Teatre de l’institut Ferran Casablancas, i és el supervisor del Centre d’Emergències de Catalunya al centre de la Zona Franca.

Juli Fernàndez celebra els resultats d’ERC a l’hotel Urpí / ÓSCAR ESPINOSA

Juli Fernàndez (41) ERC

El candidat a l’alcaldia és militant d’ERC des de fa 19 anys. Ha estudiat Farmàcia a la UB i un màster de Màrqueting farmacèutic per EADA.

En les últimes eleccions ja va aconseguir entrar a l’Ajuntament amb Esquerra Republicana per primera vegada i va assumir els dos primers anys de l’alcaldia del mandat anterior com a part del pacte amb el govern ara fa quatre anys.

Èlia Soriano (39) ERC

La número 2 del partit està activa políticament des del 2002. És politicòloga i gestora de qualitat docent de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es postula com una aposta en polítiques educatives i d’innovació, un perfil que té molt present fora de la política. Soriano és veïna de la Creu Alta i proposa l’educació com a solució davant de problemes com l’estigmatització.

Gabriel Fernàndez (46) ERC

D’origen uruguaià i actualment vivint al centre de Sabadell, és regidor des del 2015, les últimes eleccions. Va entrar com a independent el 2014, i va ser director de Ciutadans pel canvi del 2009 el 2012. Té estudis d’Ajudant d’Arquitecte i Enginyer i un postgrau de Mediació per a la Integració Social a la UAB. L’última feina de l’àmbit privat que va exercir va ser com a gerent de l’ONG Stop Sida.

Glòria Llobet (26) ERC

La candidata més jove presentada per Esquerra Republicana està vinculada a la política des dels 18 anys. Viu al barri de la Creu Alta i està vinculada a les joventuts d’Esquerra. És advocada i presidenta del Consell Nacional del Jovent Republicà. Es postula per aportar una visió fresca i jove des de la formació al consistori amb l’objectiu de donar veu als més joves de la ciutat.

Santi Valls (45) ERC

Valls és veí del barri del Centre, i des  de fa 8 anys és actiu en política. És geògraf d’estudis i fins ara, tècnic d’Urbanisme a la Diputació de Barcelona. El número 5 d’Esquerra aposta per seguir amb la renovació de Sabadell que tot i creure que és “una ciutat grisa”, això està canviant. Aposta per repensar la ciutat i donar la importància que correspon al cotxe i a les persones.

Francisca Maya (45) ERC

Francisca Maya s’estrena en política per primera vegada amb aquestes eleccions. La candidata és coordinadora social, i actualment coordinadora de projectes sociolaborals a la Fundació Secretariat Gitano. Veïna del nord, la sisena a la llista republicana és la primera regidora d’ètnia gitana que ha concorregut en una llista i la primera que entra al consistori posant l’accent en la diversitat.

Raul Garcia Barroso (46) ERC

El número 7 no ha militat mai, però ha estat simpatitzant des de fa més de 20 anys. El veí del sud de Sabadell s’estrena en la faceta de polític. Barroso, però, és conegut per ser l’advocat de l’acusació popular del cas Mercuri i també per ser vicepresident del Club Natació Sabadell. Durant la campanya, un dels seus objectius ha estat el de la lluita contra la corrupció en el consistori.

Maties Serracant, aquest 26 de maig a la nit / LLUÍS FRANCO

Maties Serracant (42) CRIDA PER SABADELL

El cap de llista de la Crida per Sabadell ha estat l’alcalde de Sabadell durant els dos últims anys.

És llicenciat en Geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té una experiència de 24 anys en política activa. Serracant és, a més, membre de l’associació sabadellenca ADENC, de l’Entesa per Sabadell i soci d’Òmnium Cultural, i sempre ha viscut i viu al centre de la ciutat.

Nani Valero (50) CRIDA PER SABADELL

És la número dos de la formació anticapitalista. Valero és educadora social i està especialitzada en polítiques públiques. L’avala una experiència de 32 anys treballant en política activa de caire divers.

Actualment, viu al barri de la Serra d’en Camaró i és Bruixa del Nord antifeixista, i activa en la lluita feminista i sindicalista. És el primer cop que és regidora.

Anna Lara (35) CRIDA PER SABADELL

Lara és la número tres de la llista de la Crida per Sabadell. És investigadora social i especialitzada en el món local.

La regidora té una llicenciatura universitària i un màster i la seva experiència és de vuit anys en política activa. És veïna del barri de la Creu Alta, i també una cara nova de la formació d’esquerres. Aquest és el primer mandat que exercirà com a regidora.

Adrián Hernández celebra els resultats electorals, amb Casado i Fernández a la seva esquerra / LLUÍS FRANCO

Adrián Hernández (35) CIUTADANS

Nascut a Sabadell, viu actualment a la Roureda. Va estudiar Ciències del Treball a la UAB i va treballar al departament de Gestió al pacient i Atenció al ciutadà de l’Hospital de Terrassa. Va ser, a més, membre del comitè d’empresa.

Va col·laborar també com a assessor laboral amb els serveis jurídics del sindicat UGT. El 2015 va entrar com a regidor al ple municipal.

Laura Casado (22) CIUTADANS

Nascuda a Sabadell, Casado és graduada en Llengua i Literatura Espanyoles per la UAB, i ara estudia un postgrau en Cultura de Pau.

La jove estudiant milita a Ciutadans des del 2014, i actualment és adjunta autonòmica de la secretària de Joventut del partit a Catalunya. Ha participat en associacions constitucionalistes com Societat Civil Catalana (SCC).

José Luis Fernández (43) CIUTADANS

Nascut a Sabadell, Fernández resideix actualment a la Creu de Barberà. Va estudiar un cicle formatiu de grau superior en Anàlisi i Control, i treballa des del 2001 dins la secció de producció d’una empresa del sector farmacèutic.

Afiliat a Ciutadans des del 2006, és un dels promotors de l’agrupació local sabadellenca. Va entrar com a regidor al ple municipal el 2015.

Ciuró, la nit d’aquest diumenge al local de Junts per Sabadell / MIREIA COMAS

Lourdes Ciuró (48) JUNTS PER SABADELL

És llicenciada en Dret i va ser regidora a l’Ajuntament de Sabadell entre el 2007 i el 2011. Diputada a les Corts Generals pel grup mixt, del 2011 al 2019.

Ciuró va decidir renunciar al seu escó de diputada i a la presidència del govern català per afrontar l’alcaldia per a Sabadell. Viu al barri de Covadonga, on el seu marit hi té un forn de pa-pastisseria. És una bona esportista.

Francesc Baró (45) JUNTS PER SABADELL

Francesc Baró va cursar estudis de Dret, però no es va arribar a llicenciar. No ha estat mai regidor. Té, però, molta experiència com a activista polític.

Ha militat a les Joventuts Nacionalistes de Catalunya, a Convergència Democràtica i Unió Democràtica de Catalunya. Exmembre del Secretariat Nacional de l’ANC i excoordinador de l’ANC-Sabadell. Viu al barri de Gràcia.

Quim Carné (46) JUNTS PER SABADELL

Quim Carné, al contrari que la majoria de candidats de Junts per Sabadell, té experiència com a regidor de l’Ajuntament.

Diplomat en Magisteri, va ser quatre anys regidor de Drets Civils i dos com a regidor de Cultura a l’Ajuntament de Sabadell pel PSC –del 2011 al 2015–. Va coincidir amb Lourdes Ciuró en aquesta corporació. No milita a cap partit. Viu al centre de la ciutat.

Marta Morell, votant aquest 26M a la Concòrdia / D.S.

Marta Morell (41) PODEMOS

La secretària general de Podem Sabadell lidera per primer cop una candidatura, en el salt de Podemos a l’Ajuntament. Veïna de la Concòrdia, Morell és llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia. Actualment és assessora comercial en una multinacional de Sant Cugat. Està vinculada als moviments socials en defensa de les sancions, les pensions públiques i el feminisme. Des del 2015 és membre activa de Podemos.

Comentaris
To Top