Ciutat

Biznelis, el primer joc d’emprenedoria empresarial per a nens

Carme Casablancas, Xavier Verge i Toni Serradesanferm a l'acte de presentació / Ainhoa Santin

La gestió empresarial és un món poc explorat. Biznelis és el primer joc de taulat d’emprenedoria empresarial per a nens. Aquest dijous s’ha presentat a l’Abacus de mà dels seus coautors, Carme Casablancas i Xavier Verge, acompanyats del dissenyador del joc, Toni Serradesanferm.

Biznelis consisteix en prendre decisions sobre com crear i orientar la teva empresa, però posa condicions amb la tria perquè cada opció té els seus pros i contres. “Si esculls tenir treballadors temporals, guanyaràs en mà d’obra però estaran descontents” explica Serradesanferm. El dissenyador del joc destaca que cal conscienciar en la vessant ètica de les persones des de ben petits, i el joc compta posa a prova els jugadors, per exemple, amb la mala praxi de “la carta d’explotació laboral“. També existeix la figura del periodista, a qui els empresaris els ha de rendir comptes com si “fos un policia”.

Biznelis és apte pels majors de 10 anys i  per quatre jugadors com a màxim. “Aprenen competències emprenedores i conceptes de gestió d’empreses des de la sostenibilitat” afirma Casablancas, que posa l’accent en la diversió per tenir èxit en l’aprenentatge. Verge ha ressaltat la rivalitat i la companyonia com a dos factors que s’aprenen en jugar per parelles.

Comentaris
To Top