Oci i cultura

El I Empoder’Art portarà diumenge la música i la dansa al Parc del Nord

Un moment d'un assaig de Sabacirc, a la Caserna / VICTÒRIA ROVIRA

La cultura és poder, i tant la Coordinadora de Músics de Sabadell (CMS) com Sabacirc i l’associació Pixies en són ben conscients. Per tant, consideren inacceptable que tota l’activitat musical i escènica a la fresca de Sabadell es limiti al centre: “molts barris no tenen grans esdeveniments culturals més enllà de la seva Festa Major, i això no pot ser”, reflexiona Carles Puig, president de la CMS.

Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, les tres entitats citades es van reunir i van presentar als pressupostos participatius municipals el projecte Empoder’Art: una iniciativa per passejar la cultura i els espectacles fora de l’epicentre a on habitualment es limiten. “Volem anar especialment als barris amb més risc d’exclusió, els més allunyats”, apunta Puig.

Empoder’Art té programades cinc festes, i la primera tindrà lloc diumenge, al Parc del Nord. A partir de les 10 h i fins a les 22 h, la zona de la Plana del Pintor s’omplirà d’espectacles de circ social, tallers de grafit, concerts i food trucks, entre altres activitats. Hi actuaran artistes com Elena Alfaro, Laura H, Dagmara i Meteora, a més dels alumnes de dansa urbana de l’escola Cypherz i el duo còmic Absurdópatas.

Els organitzadors esperen força assistència, i conviden als veïns de tot Sabadell que s’hi apropin: “Estem a penes a cinc minuts del centre en ferrocarrils, que es vingui tothom!”, demana Toni Porcar, de Sabacirc. Porcar demana a l’Ajuntament més espais als diferents espais de la ciutat on poder dur a terme més iniciatives culturals a la fresca.

El primer Empoder’Art de molts

La festa Empoder’Art al Parc del Nord serà la primera d’un total de cinc o sis. “Les següents seran, per ordre, a Torre-romeu, la zona de Can Feu i Gràcia, la d’Arraona-Merinals i Campoamor”, avança Puig, i revela que estan negociant una sisena activitat, a Nostra Llar. Encara no tenen tancades les dades, però la seva idea és organitzar les festes cada primer dissabte de mes, d’aquí a l’octubre.

Comentaris
To Top