Publicitat
MONTCADA

Adif licita la redacció de l’estudi d’alternatives i projectes per la remodelació de Montcada-Bifurcació

L'estació de Montcada-Bifurcació / Ajuntament de Montcada

Adif ha licitat la redacció de l’estudi d’alternatives i projectes per la remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació. L’Ajuntament, però, ha mostrat reticències davant l’anunci ja que segons explicava l’alcaldessa en funcions, Laura Campos, “no han comptat amb nosaltres”.

L’ajuntament de Montcada s’ha mostrat sorprès per l’anunci. “Volem conèixer exactament quines són les actuacions que es preveuen a la futura estació perquè no han comptat amb nosaltres”, explicava Campos. Per aquest motiu, s’ha demanat una reunió “urgent” amb Adif per exigir explicacions sobre els plans que té per a l’estació i el seu entorn.

L’Administradora ha explicat que l’actuació té un pressupost de licitació de 1.096.357,1 euros i un termini d’execució de 12 mesos, i que l’objectiu és trobar l’alternativa més eficient per millorar la seva funcionalitat, ja que Adif considera aquesta estació “una ubicació estratègica de la xarxa de rodalies al nord de Barcelona”.

Publicitat

Entre les intervencions, l’Administradora vol implantar la quàdruple via, i adequar la configuració de les andanes. Segons explicaven a través d’un comunicat, “la nova configuració i disseny funcional de l’estació permetrà millorar l’estacionament del material rodant de Rodalies disposant de 8 vies”. I sobre la millora de les andanes, l’objectiu és “augmentar els seus nivells d’accessibilitat i seguretat”.

A més, Adif considera l’estació com “la instal·lació que ofereix millors i majors condicions d’operativitat de cara a futurs escenaris d’explotació”, com per exemple l’augment de capacitat dels túnels urbans de Barcelona.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top