Ciutat

L’ANC reclama un pacte entre les forces independentistes per evitar que governi el PSC

L’entitat independentista fa una crida a totes les formacions partidàries del dret a decidir a pactar per evitar un govern del PSC

La signatura del pacte previ a les eleccions / D.S.

L’ANC reclama “altura de mires” i que els partits que estan a favor del dret a decidir facin “els esforços que calguin” per pactar entre ells, formar govern i evitar que aquest l’obtingui el PSC. L’entitat independentista vol que els ERC, Junts per Sabadell i Primàries donin compliment al pacte que van signar abans de les eleccions en què es comprometien a donar suport a l’alcaldable més votat, de manera que evitarien que la socialista Marta Farrés assoleixi l’alcaldia. L’objectiu de l’entitat és que Sabadell “sigui una ciutat governada des de pressupòsits democràtics com els que van fer possible el Primer d’Octubre, tant si la papereta que defensàvem hi deia SÍ o hi deia NO”.

Des de l’ANC apunten que ERC, JxS i Primàries sumen el 32,3% dels vots, mentre que el PSC el 28,9%. Però l’alcaldia l’obté qui aconsegueix la majoria absoluta de 14 regidors i, conscients d’això, els independentistes volen que la Crida també doni suport a l’alcaldable d’Esquerra, Juli Fernàndez, perquè sigui l’alcalde i pugui formar govern. Només així, sumant les quatre forces independentistes i també caldria el suport de l’única regidora de Podem, Marta Morell, l’independentisme podria tenir l’alcaldia.

Si no s’aconsegueix d’aquesta forma hi ha alternatives, però ja passarien per l’abstenció de diferents grups. Per la seva part, el PSC només necessita el suport -que ja sembla garantit- de Ciutadans, i el de Podem, que també podria optar per l’abstenció.

“Retrocés democràtic”

Per l’ANC, que l’alcaldia de Sabadell retorni al PSC seria “un retrocés democràtic descomunal que els sabadellencs no ens mereixem”.

NEGOCIACIONS 26-M | El dilema de Morell (Podem): crossa ‘indepe’ o socialista?

Comentaris
To Top