Ciutat

Perfil violent i d’assetjador sexual: les sospites sobre Francisco O., l’investigat per l’assassinat de la sabateria Acín

Treballadores de l’investigat haurien sofert tocaments i proposicions de tipus sexual, segons la investigació policial

Agents dels Mossos d'Esquadra davant la sabateria Acín, en una foto d'arxiu del febrer del 2007 / LLUÍS FRANCO

Un home de caràcter violent i amb diversos episodis d’agressions sexuals. Aquest és el perfil de Francisco O. (68 anys, lampista i veí de Sabadell), el presumpte autor de l’assassinat d’Ana María Milan, la dependenta de la sabateria Acín assassinada el 2007. Aquest diari ha tingut accés a les diligències policials, que recull la descripció crua de persones properes a l’investigat.

Aquestes sospites sobre l’investigat han fet que els Mossos d’Esquadra treballin amb el mòbil d’un intent d’agressió sexual, que va acabar amb la mort d’Ana María Milan. La dependenta s’hauria resistit i aquest l’hauria apunyalat i després encastat una bombona de butà al cap, tal com explicava el D.S. fa uns dies.

Els Mossos d’Esquadra han identificat Francisco O. com un home violent. Segons les declaracions testificals, a què tingut accés D.S., hi ha indicis que l’investigat maltractava la seva dona –que patia una malaltia crònica– de manera física i emocional, el que fins i tot hauria afectat a la relació del pare amb les seves filles. Diversos testimonis han declarat haver vist rastres de violència en el cos de la seva dona, incapaç de denunciar pel seu estat de salut. Les filles del matrimoni fins i tot s’haurien enfrontat al pare però no el denunciaven per falta de proves, segons les declaracions testificals.

Segons la informació recollida pels Mossos, el perfil de Francisco O. és també la d’un assetjador sexual amb diversos episodis d’agressions sexuals cap a dones del seu entorn. Les diligències de la policia autonòmica apunten a un calvari de les treballadores que han passat per la casa –dones de la neteja, treballadores socials, cuidadores–, que haurien sofert tocaments i proposicions de tipus sexual per part de l’investigat. Fins i tot, l’encausat per la mort d’Ana María Milan hauria enviat missatges amb pornografia a les treballadores de la casa.

La família de la sabatera assassinada, sobre el presumpte autor del crim: “És inexplicable que hagi quedat lliure”

Error fatal durant l’escorcoll

Els Mossos d’Esquadra van realitzar un registre a la seu del negoci de Francisco O. el passat 5 de juny. Segons ha pogut saber D.S., la divisió d’investigació dels Mossos treballa amb diverses mostres on podrien haver quedat mostres d’ADN del crim, fins i tot dotze anys després dels fets. Parts del seu vehicle –on han trobat taques sospitoses– i la seva roba, que s’afegeixen al conjunt provatori encapçalat per una empremta digital trobada en un tiquet de la bossa que duia Ana María Milan la nit que va assassinada.

La jutgessa torna a deixar el llibertat el suposat autor del crim de la sabateria

En el transcurs d’aquest escorcoll Francisco O. podria haver comès un error fatal. Davant la presència dels agents de la policia i del personal de l’administració de justícia, va fer un comentari sobre que Ana María hauria estat assassinada amb un cúter.

Aquest detall només era conegut per les fonts de la investigació i mai abans havia transcendit als mitjans, pel que la policia sospita d’aquesta afirmació de l’investigat, que suggereix que es podria tenir coneixement dels fets. Ell en tot moment va negar cap participació en els fets, però recordava detalls concrets del crim, com el record de les dates concretes.

Comentaris
To Top