Ciutat

Esquerra insisteix a reclamar els vots de Podem i Junts per Sabadell per facilitar la investidura de Juli Fernàndez

ERC, celebrant els resultats electorals d'aquest 26 de maig / ÓSCAR ESPINOSA

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tornat a insistir aquest dimecres en què Podem i Junts per Sabadell votin dissabte el seu candidat, Juli Fernàndez, per fer “un govern honest, de progrés i republicà”. Els republicans creuen que encara és possible arribar a un acord a quatre bandes, incloent-hi també la Crida per Sabadell, per “fer tot el que està a les nostres mans” per tal d’evitar “que la ciutat torni al passat”. L’oferta d’Esquerra es produeix després que divendres passat PSC i Podem vagin presentar el Pacte de la Concòrdia amb el qual aquest 15 de juny acorden investir alcaldessa Marta Farrés i formar govern conjuntament.

Els republicans lamenten que divendres passat la regidora de Podem, Marta Morell, “es precipités” anunciant el pacte amb els socialistes quan asseguren que tenien programada una reunió per acostar posicions de cara a acordar la investidura. En un comunicat apunten que “creiem que donar l’alcaldia a Marta Farrés és un pacte que no beneficiarà ni la ciutat ni a Podem. En cap moment de la campanya es va dir que amb el seu vot es faria possible el retorn dels hereus del ‘Mercuri’ a l’alcaldia de la ciutat”.

L’alcaldable d’Esquerra, Juli Fernàndez, argumenta que el fet “que Podem Sabadell acabi votant al partit de la corrupció de Sabadell ens entristeix perquè sabem que hi ha molt bona gent darrera d’aquest partit. Ens entristeix perquè quedaran absorbits literalment pel PSC pagant un preu molt alt que els seus votants no es mereixen ni ho entenen”.

Mà estesa també a Junts per Sabadell

Pel que fa a Junts per Sabadell, de qui ERC també necessita el suport dels seus tres regidors per investir Fernàndez, li reclamen els seus vots per mostrar “inequívocament la unitat estratègica que necessitem les forces
lleials a la República” i que compleixi, així, l’acord proposat per l’ANC de donar suport a la llista independentista més votada. La cap de llista de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, va dir, però, que acceptava donar compliment al pacte si això suposava la seva entrada al govern, un extrem que ara no es donaria.

Comentaris
To Top