Diners

Més de 1.500 entrevistes de feina per a joves a la Cambra de Sabadell

Una de les entrevistes de la fira / VICTÒRIA ROVIRA

Un total de 157 candidats d’entre 16 i 29 anys han tingut accés a través d’entrevistes ràpides a 150 ofertes laborals de 26 empreses a la Cambra de Comerç de Sabadell. La I Fira de l’ocupació Vallès Treball Jove, que s’ha celebrat avui, ha estat un èxit de participació i ja es prepara la segona edició a finals d’any. Si més no, s’han comptabilitzat més de 1.500 entrevistes.

“Si tens el discurs ben treballat, aquestes entrevistes les guanyes”, aconsellava l’experta Marta Navarrete, en un taller sobre entrevistes ràpides amb els aspirants. Navarrete els advertia que els entrevistadors “només recorden quatre idees de vosaltres”. De fet, Raúl Tienda, responsable de Recursos Humans a El Corte Inglés de Sabadell, confirma aquest argument. “Tenint en compte que no tenen experiència el més important és que tinguin actitud”, indica. Laura Parellada, recruiter en Aldi Supermercados, destaca que “necessitem gent amb ganes de treballar i d’aprendre”.

En dues sales de la Cambra, s’ubiquen els representants de les empreses. “En quin matí de recerca de feina tens l’oportunitat d’entrevistar-te amb 24 empreses?”, destaca Rosaura Alastruey, l’encarregada de dinamitzar l’Speed Networking entre empreses i candidats. Alastruey però recorda que també una oportunitat perquè els representants de les companyies trobin talent. De fet, la directora de Recursos Humans de Fluidra, Paqui Beltrán, “busquem talent de perfils que costen trobar amb potencial per fer-los créixer amb un pla de carrera”. En el mateix sentit, s’expressava Raquel Ligero, responsable de màrqueting de contingut d’AccentSystems, una enginyeria de Castellar del Vallès. “Nosaltres sempre estem buscant talent i ens interessa conèixer les inquietuds i els interessos de la gent jove”, destaca Ligero.

“M’ha anat prou bé”

Els aspirants surten de forma general amb bones sensacions. Jorge Carvallo, de 20 anys, busca feina de mosso de magatzem i ha fet l’entrevista amb l’empresa Gabarró. “M’ha anat prou bé”, indica el noi, que està a l’atur des del passat setembre. A Jordi Álvarez li ha semblat “molt ràpid” haver-se d’explicar en només dos minuts. Amb 18 anys, també vol aconseguir feina com a mosso de magatzem. “S’haurien de fer més fires com aquestes”, indica el candidat. Sara Valero, de 18 anys, encara està estudiant. “Busco la seva primera feina”, reconeix. Ha tingut entrevistes amb Aldi i El Corte Inglés perquè vol trobar un lloc de treball temporal. Victor Berenguer es mostra molt més tranquil a les entrevistes. Amb 25 anys ja té experiència en el sector comercial, tot i que ara està a l’atur. “Busco canviar una mica i fer feines noves”, assenyala el jove candidat després d’una entrevista.

Comentaris
To Top