Oci i cultura

Pinpilinpussies: “Vam proposar-nos no dir que no a cap proposta que ens pogués arribar”

Una de les apostes anuals de l’Embassa’t és el projecte de la Fàbrica Embassa’t. És un concurs obert a tots els grups emergents on el guanyador té l’oportunitat d’obrir el festival amb un concert en directe. Cada any desenes de grups s’hi presenten, però només en surt un, que es postula com a guanyador en una jornada en què quatre grups finalistes es posen a prova en un petit concert. El concurs és una oportunitat per a petites bandes emergents amb talent que encara no han tingut la sort d’entrar dins del circuit per donar-se a conèixer, i també pel públic per descobrir grups poc coneguts.

Aquest any, les guanyadores, i encarregades d’obrir el festival el divendres són les Pinpilinpussies, un duo format per l’Ane i la Raquel a la guitarra i a la bateria, totes dues. Sí, una de les característiques del grup és que a mig concert sempre intercanvien els instruments entre elles. Entre les dues fan un grup que es mou entre el rock i el punk, però amb un cert toc de pop.

D’on agafeu aquest estil que és una barreja de diferents coses?

La Raquel venia d’escoltar més pop-folk, un ‘indie’, i l’Ane d’escoltar punk-rock. Així que al final vam trobar un punt entre els dos estils, que era una mescla de la velocitat del punk i les melodies del pop amb una actitud molt de rock.

Quin motiu hi ha per canviar d’instrument a mig concert?

Ja forma part de la identitat de Pinpilinpussies. És un dels fets diferencials. Les dues sabem tocar tant la guitarra com la bateria i això ens permet fer aquestes coses. A més, cada una té un rol i un estil definit, així que quan fem un canvi sonem diferent i li dona un altre estil al grup.

Amb molt poc temps ja us heu fet un lloc en el panorama musical de Barcelona i Catalunya.

La veritat és que sí. Vam començar sense un objectiu concret, només teníem ganes de tocar. De fet, el nostre objectiu era fer un concert al mes, com a mínim, i no dir que no a cap proposta que ens pogués arribar. De mica en mica aquestes propostes han anat a més.

De fet, a banda de tocar a l’Embassa’t ja us han anunciat al Primavera Weekender, que el Primavera Sound farà a Benidorm aquest novembre.

Mai hem tingut clar què arribaria a passar. No ens esperàvem arribar a tocar a l’Embassa’t o al Primavera Weekender. De fet compartim cartell amb bandes que ens flipen com Cigarettes After Sex, Belle and Sebastian, Primal Scream… Tocar a un Primavera és molt fort.

Amb l’estiu a la cantonada, ja teniu planejat com l’enfocareu?

De moment tenim pensat gravar cançons noves a l’estiu, amb la intenció de treure disc el pròxim novembre. Fins ara hem tocat molt per Catalunya i també pel País Basc, però ens agradaria tenir més recorregut en l’àmbit nacional. De moment un pas és el reconeixement de poder formar part del Primavera Weekender de Benidorm. També ens agradaria provar coses noves.

Com per exemple?

Ens agradaria provar de tocar amb més gent i buscar nous sons.

 

Comentaris
To Top