Ciutat

Ciutadans no donarà suport al PSC i es votarà a si mateix al ple d’investidura

La formació taronja descarta donar suport al PSC perquè consideren “no hi ha hagut voluntat d’obtenir els nostres vots”

Laura Casado, Adrián Hernández i José Luis Fernández, aquest matí / D.S.

Ciutadans ha anunciat aquest divendres que no votarà perquè Marta Farrés (PSC) sigui alcaldessa, i els tres regidors de la formació taronja votaran el seu candidat, Adrián Hernández. A gairebé 24 hores del ple d’investidura d’aquest dissabte, Hernández, que seguirà sent el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament, ha anunciat que les converses amb els socialistes no han tingut èxit i que faran oposició. Tot i així, en principi Farrés serà l’alcaldessa gràcies al Pacte de la Concòrdia que ha subscrit amb Podem.

Adrián Hernández ha explicat que han fet dos intents per pactar amb els socialistes, primer amb un pacte d’estabilitat i després amb un acord d’investidura. En el primer cas, el representant de Ciutadans assegura que no han rebut resposta i, per tant, donen la idea per descartada. En el segon cas sí que van rebre una trucada del primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, però segons Hernández aquest els hauria dit que “tampoc tenien necessitat de signar aquest document”.

La proposta ‘Acord d’investidura’ que Ciutadans va enviar dimecres al PSC té sis punts. Rebaixar l’IBI, inversions als polígons, renúncia “immediata” dels regidors o funcionaris investigats per corrupció política, pla de xoc contra la inseguretat i la falta de neteja als barris, pla de xoc a la Policia Municipal i la retirada de la pancarta ‘Llibertat presos polítics’ i dels llaços grocs. Hernández ha explicat que als socialistes hi havia dos punts que no els encaixaven: la congelació d’impostos i el fet que un regidor o funcionari hagi de renunciar al seu càrrec si se l’investiga per corrupció política. Sobre aquest últim punt, el pacte PSC – Podem preveu que un regidor investigat hagi de dimitir quan s’obri judici oral.

Aquest és l’acord d’investidura que Ciutadans va proposar al PSC:

Comentaris
To Top