Ciutat

Junts es desmarca d’ERC i la Crida i votarà Ciuró a la investidura

“Nosaltres no som la crossa de ningú”, ha exposat Lourdes Ciuró en declaracions al D.S.

Fotografia d'arxiu / Mireia Comas

Els tres regidors de Junts per Sabadell es desmarcaran d’ERC i la Crida en la votació d’investidura del nou alcalde de Sabadell. Els representants de la formació de Lourdes Ciuró votaran la seva cap de llista com a candidata, després que els republicans hagin demanat que tot l’independentisme voti conjuntament el candidat d’ERC, Juli Fernàndez. “Nosaltres no som la crossa de ningú“, ha exposat Lourdes Ciuró en declaracions al D.S.

Ciuró va signar un compromís de l’ANC per fer alcalde al candidat de la llista independentista més votada –l’anomenat Pacte Municipal Republicà–. No obstant això, sempre va matisar que el suport al més votat aniria condicionat a entrar dins del govern sabadellenc, una condició que no es compleix per l’acord PSC-Podem que farà que Marta Farrés sigui la propera alcaldessa de Sabadell. “Si es vota per un candidat que no era el nostre, és per entrar a governar“.

Junts per Sabadell manté la porta oberta a arribar a acords tant amb el futur govern bipartit com amb les forces de l’oposició. “Serem propositius amb pactes i complicitats“, explica Ciuró, que explica que els possibles pactes tindran perspectiva “de ciutat”, però també “de país”, especialment davant de la situació política que viu Catalunya.

L’ANC de Sabadell ha manifestat el seu rebuig a la decisió de Junts. Segons apunta l’entitat independentista, ara és el moment de “la unitat d’acció i de la unitat estratègica” i per tant, segons consideren, “no s’entendria que els grups independentistes amb representació al nostre Ajuntament no la practiquessin”, en un missatge clarament dirigit a la formació de Ciuró.

Com queda la votació d’investidura?

Amb el posicionament de Ciuró, els vots per la investidura de l’alcalde de Sabadell queda tancat. El PSC i Podem sumaran 11 vots a la candidatura de la socialista Marta Farrés, després que els podemistes ratifiquessin l’acord de govern ahir per la tarda. Ciutadans i Junts votaran els seus candidats, Adrián Hernández i Lourdes Ciuró, mentre que la Crida donarà suport al republicà Juli Fernàndez, que sumarà 10 vots, insuficients per accedir a la vara d’alcalde.

Comentaris
To Top