Ciutat

Enric Pineda i Mabel Rodríguez abandonen Pirates de Catalunya denunciant comportaments masclistes

Mabel Rodríguez, votant aquest 28 d'abril / VICTÒRIA ROVIRA

Els sabadellencs Enric Pineda i Mabel Robdríguez han abandonat els seus càrrecs de coordinador general i secretària del partit Pirates de Catalunya, també la militància. Rodríguez denuncia que ha viscut unes actituds masclistes intolerables i que el partit no li ha donat la resposta esperada.

Mabel Rodríguez assegura que la seva dimissió no es deu a un fet concret sinó al “tarannà del partit” dels darrers mesos. “No he patit cap agressió”, apunta, però sí que en una junta de set persones on era l’única dona se sentia menystinguda. Ella mateixa explica que havia anat trampejant la situació fins que durant la campanya electoral de les eleccions generals, en què el seu partit formava part de la coalició Front Republicà, la situació masclista continuava i creia que fins i tot podia afectar la campanya.

El problema, segons la ja exsecretària, és que quan va demanar ajuda “no només no em van ajudar sinó que la seva actitud era molt paternalista i després se’n van desentendre totalment”. Passada la nit electoral, quan ja des d’abans Rodríguez tenia pensat dimitir, el 29 d’abril va presentar la seva dimissió. També perquè considerava que “allò que es deia i el que es feia no anaven de la mà”. Una vegada més, un cop presentada la dimissió, Rodríguez denuncia que les respostes que va rebre van ser d’acusacions, insults, “explicant coses secretes, personals, que no venien al cas”. “Allà em van demostrar molt més aquesta actitud masclista del que podia haver sentit abans; ha sigut aquesta actitud de resposta a la meva queixa”.

Per la seva part, Enric Pineda assegura que quan Rodríguez denuncia la seva situació es queda al partit “a vistes que millori la situació”, però quan veu que el que denuncia “es veu amb certa fredor” és quan decideix marxar. La intenció dels dos sabadellencs era no publicitar gaire la seva marxa del partit i per aquest motiu no s’ha fet públic fins aquest dimarts en una entrevista a Ràdio Sabadell.

Investigació oberta

En un comunicat, des del partit Pirates de Catalunya asseguren que fa un mes que hi ha una investigació en marxa per mirar d’esclarir el cas. També reconeixen que “tenim una assignatura pendent en l’aplicació dels principis feministes a les dinàmiques de treball i a la nostra acció política, entenent que la mateixa Coordinadora era responsable de la situació denunciada per la Mabel”.

Comentaris
To Top