Ciutat

Els Saballuts descarreguen el primer 7 d 8 de la temporada a la Festa Major de Barberà

Els Saballuts, acompanyats dels Bordegassos de Vilanova i els Xics de Granollers, van participar diumenge en la diada castellera de la Festa Major de Barberà del Vallès. La colla sabadellenca va descarregar en primera ronda el seu primer 7 d 8 de la temporada, un castell de gamma alta de 8 que a més a més va ser fruit de grans estrenes a les posicions de pinya i tronc, fets que van provocar intenses emocions i alegries pel que fa als membres de la colla. Els Saballuts també van descarregar uns 3 d 8 i 4 d 8 de gran rodatge molt ben treballats. 

Els Saballuts celebren el 7 d 8 a Barberà / CEDIDA

Com a novetat, a l’actuació d’enguany a Barberà s’ha inaugurat una placa commemorativa en honor a la torre emmanillada (2 d 9 f) que van descarregar els Castellers de Vilafranca a la plaça de la Vila l’any 2017, com també el 3 d 9 f que van assolir els Saballuts a la mateixa diada.

Un pilar en la inauguració de la placa del 2 d 9 amb folre / CEDIDA

Els Bordegassos de Vilanova, que actuaven en segon lloc, també van obtenir resultats positius en relació a l’actuació de Barberà, tot i que van haver de rebaixar pretensions per la falta d’algun membre. Tot i així, els caps de colla vilanovins Marcel Meya i Dani Ponce es van mostrar totalment satisfets amb la torre de 7 que van descarregar altre cop. A més, “els castellers que han pujat al tronc del 4 d 7 no eren habituals, i l’hem descarregat amb un gran resultat gràcies a l’escola de castells en la qual estem treballant actualment”, afirmaven els dos membres de la junta tècnica.

Els grocs seguiran esforçant-se en motiu del 40è aniversari dels Minyons de Terrassa, i també ho faran per assegurar els castells de 8 a la seva Festa Major, que serà el dia 3 d’agost.

Publicitat

Pel que fa als Xics de Granollers, la cap de colla Irene Aguado també va coincidir en haver assolit els objectius marcats a Plaça, tenint en compte diverses baixes d’última hora que ho van dificultar. La colla, en aquest cas va voler actuar amb respecte i seguretat, i seguir treballant per portar el 4 d 8, el 2 d 7 i el 7 d 7 a la Diada d’Estiu de Granollers, actuació que es celebra “a casa” la setmana vinent, “hi serem més gent i serà una bona manera de tancar el primer tram”, confirmava la cap de colla dels de la camisa grana.

Resum de la Diada de Festa Major de Barberà del Vallès:

Saballuts: 7 d 8, 3 d 8, 4 d 8, vd 5

Bordegassos de Vilanova: 3 d 7, 2 d 7, 4 d 7, p d 4 i p d 5 simultanis

Xics de Granollers: 2 d 7, 5 d 7, 4 d 7 a, p d 5, p d 4

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top