Ciutat

ERC no descarta recuperar l’alcaldia mentre sigui possible

El grup municipal d’ERC no descarta tornar a obtenir l’alcaldia, ara en mans del govern PSC-Podem. El cap de llista dels republicans a les municipals i regidor, Juli Fernàndez, ha explicat avui en roda de premsa a l’Ajuntament que “no donem per tancat mai res que sigui possible”. Fernàndez manté la porta oberta, per tant, a un canvi de posició dels podemistes i a la suma de la Crida i Junts per Sabadell. Tanmateix, Fernàndez no tanca la porta a pactar puntualment amb els socialistes i “proposta a proposta” valoraran si els hi donen suport o no.

Els set regidors d’ERC en la presentació dels principals eixos de la seva actuació aquest mandat / D.S.

Mentrestant, Fernàndez assegura que tindran un paper “propositiu” com a “grup cabdal” de l’oposició, amb set regidors. Pel regidor d’ERC la seva posició, amb quatre edils més que la resta de partits de l’oposició, els permetrà seguir millorant la vida dels sabadellencs.

Acord per lluitar contra la corrupció

ERC liderarà “un gran acord polític de ciutat”, un compromís per la transparència i la lluita contra la corrupció. El sotmetran a votació del ple, encara sense data. El portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, ha destacat que volen que el consistori mantingui l’acusació particular de l’Ajuntament en el cas Mercuri i que en aquest acord es reconeguin els perjudicis que ha suposat “i encara suposa” per la ciutat. Els republicans també insten el PSC a “no abaixar la guàrdia i el control” en la fiscalització dels serveis públics, especialment el de la neteja viària i la recollida de residus, ara en mans d’Smatsa.

Els republicans han presentat un document de quatre compromisos amb la ciutadania que passen pel republicanisme, la integració, la transparència i els reptes de Sabadell. Són els eixos amb què volen fer ciutat i país, perquè “Sabadell hi ha de contribuir des del municipalisme”, segons la regidora Èlia Soriano.

Fernàndez, delegat del Govern a Barcelona, no s’ha pronunciat sobre les crítiques del PSC per un tuit des del compte de Twitter de la delegació, en què els socialistes consideren que s’ha fet un ús partidista des d’ERC perquè mostra una reunió entre els republicans i la Cambra de Comerç en què van participar regidors de la formació. El republicà també ha repassat altres qüestions d’actualitat com les especulacions sobre si l’alcaldessa Marta Farrés hauria de visitar o no els presos independentistes sabadellencs. A Juli Fernàndez li estranyaria “perquè fa dos anys que no ha mostrat cap mena de sensibilitat envers aquestes famílies sabadellenques”. Creu, tot i això, que els presos estarien “encantats” de rebre-la.

Comentaris
To Top