Ciutat

“No entenem que es regali el Consell Comarcal al PSC”

El coordinador de la territorial de l'ANC a Terrassa Pep Tomás, la Secretària Nacional del Vallès Occidental, Eulàlia Subirà, i la coordinadora territorial de Sabadell, Neus Alsina / D.S.

L’Assemblea Nacional Catalana es concentrarà aquest divendres a les 12 h a la plaça de Sant Roc, per mostrar el seu rebuig al pacte de govern entre el PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem al Consell Comarcal. Des de l’Assemblea no entenen que Junts per Catalunya “regali” l’ens comarcal al PSC, i demanen que aquest pacte es reverteixi.

“No volem claudicar i pensem que això es pot revertir”, ha dit Eulàlia Subirà, membre del Secretariat Nacional del Vallès Occidental. Subirà critica que les formacions sobiranistes no han complert el pacte que s’havia signat amb les entitats, en el que es proposava “la unitat d’acció”. “No acceptarem més aquests moviments”, ha assegurat, i ha afegit que “seguirem insistint perquè no hi hagi de nou un pacte entre un dels partits autodenominats independentistes i el 155”.

Per revertir la situació, Subirà feia menció al pacte previst entre ERC i Junts per Catalunya al Consell Comarcal del Maresme, que hauria evitat que l’antiga convergència pactés amb els socialistes, després que les entitats haguessin fet pressió per evitar-ho.

“Quin valor té la paraula donada?”

Des de la territorial de l’Assemblea a Sabadell es mostren decebuts amb Junts per Sabadell per haver incomplert el Pacte Municipal Republicà, en el qual aquesta formació, Esquerra i Primàries es van comprometre a investir a l’alcalde de la llista independentista més votada. “Si firmen un compromís i després no es té en compte… quin valor té la paraula donada?”, ha assegurat la coordinadora territorial de Sabadell, Neus Alsina.

“No és de rebut que facin el que vulguin amb els nostres vots”, ha dit Alsina, i ha afegit que “no entenem de cap manera que es regali el Consell Comarcal al PSC, quan és un dels botxins que manté a la presó als nostres representants”.

“Hi ha possibilitat de majories alternatives”

Des de l’Assemblea aposten per un pacte alternatiu que pogués sumar a les formacions independentistes, Tot per Terrassa i als comuns; un pacte difícil donat que En Comú Guanyem també ha signat el pacte de govern amb el PSC. “Aquesta majoria alternativa es podria haver formulat si hagués hagut diàleg”, denuncia Pep Tomás, coordinador de la territorial de l’ANC a Terrassa.

Tomás ha assegurat que sempre hi ha hagut bona entesa entre partits i entitats, però que “aquest diàleg s’ha trencat”. En aquest sentit, des de l’ANC demanen que es retorni a aquesta bona sintonia.

PSC, Junts per Catalunya i En Comú Guanyem arriben a un pacte de govern al Consell Comarcal

Comentaris
To Top