Ciutat

El polígon de Can Roqueta es prepara per a un canvi radical

El projecte que tindrà un pressupost de 2,18 milions d’euros i estarà acabat el setembre de 2020, segons les previsions

La nau d'Amazon entre Sabadell i Barberà / ÓSCAR ESPINOSA

Noves perspectives per al polígon de Can Roqueta, un dels més oblidats de la ciutat. L’àrea es prepara per rebre una inversió llargament esperada, que hauria de millorar no només la mobilitat, sinó també la seguretat. El govern municipal ha aprovat la licitació de les obres de millora d’accessibilitat i mobilitat, un projecte que tindrà un pressupost de 2,18 milions d’euros, sufragats entre la Diputació de Barcelona (1,7 milions d’euros), l’Ajuntament (385.000 euros) i els empresaris de la zona (110.000 euros). El projecte, que va ser aprovat fa tot just un any pel govern anterior, millorarà la mobilitat en un polígon considerat d’alt valor econòmic i que se situa al costat de la nova nau logística d’Amazon, ja en el terme municipal de Barberà del Vallès.

A nivell de circulació, els canvis inclouen la finalització de dues rotondes –fins ara provisionals–, l’augment de les places d’aparcament, més passos de vianants, així com facilitar l’accés de l’autobús amb tres parades que actualment ja estan en funcionament i que formen part del desplegament de Transports Urbans de Sabadell (TUS) a la zona.

En vermell, els punts on s’actuarà / CEDIDA

També el riu Ripoll experimentarà un altre canvi amb la creacio d’un carril bici per connectar la zona residencial amb l’escola i el rodal. El primer tinent d’alcalde, Pol Gibert, ha anunciat que l’inici de les obres estan previstes per finals d’enguany i haurien d’estar finalitzades el setembre de 2020. El mateix Gibert ha considerat que el projecte de Can Roqueta és “bàsic per a Sabadell” perquè es considera que ha d’acabar sent un “polígon de primer nivell”.

Entre les partides més rellevants del projecte, figuren 36.636 euros dedicats a la instal·lació de càmeres de seguretat en diferents punts d’accés del polígon industrial. Així mateix, el projecte de reforma també incorpora una estació de mesura de qualitat de l’aire CO2, per valor de 20.508 euros.

Amazon queda al marge

L’aterratge del centre logístic d’Amazon a Barberà del Vallès no ha influït en el projecte, segons el govern. L’augment de la mobilitat en aquesta zona havia generat preocupació tant al sud de Sabadell com als municipis veïns davant del possible augment del trànsit a la carretera B-140 (Sabadell-Santa Perpètua), que connecta amb la C-58 i l’AP-7.

El govern ha explicat avui, en paraules de la tinenta d’alcaldessa, Montse González, que l’impacte previst serà menor de l’esperat. En concret, 13 camions per hora, el que “no hauria de suposar un excés de mobilitat per al polígon”. En aquest sentit, González –que s’ha reunit amb l’empresa per valor l’impacte en el trànsit– ha posat en relleu que la multinacional tindrà més activitat en les hores vall, a partir de les 20 hores.

Amazon confirma l’obertura del nou centre de distribució de Barberà per aquesta tardor

Comentaris
To Top