Ciutat

Pas endavant en la construcció de l’institut del sud Narcisa Freixas i Cruells

El solar del carrer Martí l'Humà que acollirà el nou institut / Óscar Espinosa

La Generalitat ha aprovat la creació administrativa de 8 instituts, entre ells l’INS Narcisa Freixas i Cruells i l’escola Can Llobet a Barberà del Vallès. El nou institut del sud s’inaugurarà el curs vinent, al setembre.

Nova forma d’aprenentatge, però en barracons

Segons va explicar la seva directora, s’aplicarà un nou format d’aprenentatge per projectes, en lloc de la forma tradicional de fer classe, per matèries compartimentades i classes magistrals. L’institut pretén ser un centre “familiar”, oferirà quatre hores setmanals d’anglès -una més que el que és habitual als centres catalans- i descartarà els llibres de text, que seran substituïts per chromebooks.

Com ja s’havia anunciat, els alumnes del nou institut s’instal·laran a barracons provisionals. Al setembre, començaran dues classes de primer d’ESO, amb 30 alumnes per aula. Se situaran a un solar del carrer Fra Luis de León, a prop l’escola Amadeu Vives, i comptaran amb dues aules de tutoria, dues de desdoblament i dos tallers polivalents. Pel que fa a les classes d’Educació Física, el més probable és que es facin al pavelló municipal més proper.

Comentaris
To Top